Meteen naar de inhoud

Kunstaasjes die werken

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Relax Kopyto

Beste staartactie ter wereld!

De schoepstaart is fors uitgevoerd, en voorafgegaan door inkepingen. In ieder geval: hij werkt, ALTIJD.
Zelfs aan een slakkengang slaat deze staart nog uit. Dus ook als het aas afdaalt, met eender welk loodgewicht.

Het profiel lijkt ook goed op dat van een visje, en ze zijn redelijk duurzaam. En misschien nog het beste compliment: held RiverPiker is hier ook fan van.[/vc_column_text][image_with_animation image_url=”2661″ animation=”Fade In” img_link_target=”_self”][vc_column_text]Wat ons ook bekoort: zelfs de minuscule 1 inch versie heeft nog altijd een perfecte staartactie. TOP voor kleine baars![/vc_column_text][image_with_animation image_url=”2662″ animation=”Fade In” img_link_target=”_self”][vc_column_text]

Relax Banjo

Ik vang meer vis op een krulstaart dan op een schoepstaart. Kan aan mij liggen. Verrassend veel snoekbaars laat zich door de Banjo verleiden. Wederom, geen idee waarom.

De reden waarom dit één van mijn absolute favorieten is: op de foto in zijaanzicht is het niet zichtbaar, maar deze aasjes zijn plat aan de zijkant. Bij snel inhalen, hebben ze nooit de neiging om rond hun as te beginnen tollen. Dat is beter voor de lijn.

 

[/vc_column_text][image_with_animation image_url=”2668″ animation=”Fade In” img_link_target=”_self”][vc_column_text]

Reins G-Tail

Hét aas voor streetfishing, baarspeuterarij, en voor als niets wil werken.

Let op de staart. Dat is geen gewoon krulstaartje zoals bij een klassieke twister. Het is echt de vorm van een G. Daarin schuilt het geheim (denken we). Het streepje van de G moet een speciale vibratie geven, want als dit afscheurt is ook de vangkracht grotendeels weg. Het lijkt op niets, maar alle roofvis vindt dit lekker, zelfs snoek.

Tip voor gevorderden: deze wormen zijn niet rond. Weet wat je doet als je de haak prikt.

Chambrino’s favoriete kleur: ebimiso SP
Elvo’s favoriete kleur: groen
StrontVlieg’s favoriete kleur: fluo roze[/vc_column_text][image_with_animation image_url=”2663″ animation=”Fade In” img_link_target=”_self”][vc_column_text]

Keitech Swing Impact

Er is iets aan die staartactie. Ten eerste werkt ze AL-TIJD; bij snel inhalen, bij tergend traag inhalen, in stroming,… Maar ten tweede is er ook een waggel aan, een flappering in de zijdelingse richting die door heel het lijfje gaat. Meer is beter, in dit geval.

De reuk zit ook snor, het aroma trekt in ieder geval onze stekelige vrienden aan. (Maar stinken manneke!)

De kleuren kunnen éénzijdig lijken; allemaal grijsgroenbruinachtig met glitters. Maar dat zijn de kleuren die werken.[/vc_column_text][image_with_animation image_url=”2665″ animation=”Fade In” img_link_target=”_self”][vc_column_text]Sterk verwant: Lunker City Swimming Ribster. Ook die flapperende zwabberactie. En goedkoper, want dat zijn de Keitechs niet.[/vc_column_text][image_with_animation image_url=”2670″ animation=”Fade In” img_link_target=”_self”][vc_column_text]Van de Swing Impact is er ook een FAT versie, waar ze in Amerika helemaal zot van zijn. Het profiel komt iets beter overeen met dat van een visje, en ze zijn wat zwaarder.

[/vc_column_text][image_with_animation image_url=”2671″ animation=”Fade In” img_link_target=”_self”][vc_column_text]

Lucky john Tioga

Goedkoop, goed gepeperd (zowel qua glittertjes als qua geur), gewoon goed werkend. Een goed alternatief voor de Reins G Tail Saturn.

[/vc_column_text][image_with_animation image_url=”2672″ animation=”Fade In” img_link_target=”_self”][/vc_column][/vc_row]

3 reacties op “Kunstaasjes die werken”

 1. Mooie site kennen veel mensen ook ik nog wat van opsteken ben zelf net begonnen met de dropshot en bevalt me erg goed hoop dat jullie zo door gaan

 2. Vraagske.
  Ik lees hier info over de reuk van sommige van deze kunstazen … Dat hout dus in dat zo’n kunstaas een verval heeft en na een tijdje vissen vervangen moet worden? Ik kan me immers niet inbeelden dat die geur en smaakstoffen eindeloos blijven afgeven.
  Ik dacht altijd dat je kunstaas eindeloos bruikbaar was, tot stuk of versleten.
  mind you, heb zelf enkel nog maar met lepelke gevist totnutoe

 3. Ik merk een heleboel kleurtjes. Is het dan ook nodig om een heleboel varianten in je kist zitten te hebben?
  Het zou kunnen dat het gaat om persoonlijke voorkeur van de visser himself of scheelt het hem soms inde visstek of gewoon de weersomstandigheden … in verband met de te gebruiken kleur?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *