Meteen naar de inhoud

Review: Fox Rage Ultron Dropshotting

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Een tijdje geleden kochten we een Ultron Dropshotting hengel van Fox Rage. Ondertussen zijn we een tiental visdagen verder, en hebben we 3 kanalen en minstens even veel dokken bezocht. Uiteraard meestal met een dropshotmontage aangebonden.

Bon, eens kijken wat Fox belooft:

  • Ultra sensitive. Dit is zeker waar!  Aanbeten van moedige baarsjes van 10cm komen heel duidelijk door. En het is duidelijk wanneer het tijd is om aan te slagen.
  • Extremely light. Valt goed mee. Het is niet de lichtste stok ter wereld, maar in de categorie van dropshotstokken zeker bij de goeie. Ligt ook fijn in de hand.
  • Fast as lightning. Zo snel als de bliksem misschien niet, maar de blank is inderdaad wel snel.

Dus de mannen van Fox liegen niet. Even kijken wat we hebben, onderaan te beginnen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″ animation=”none” column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″][image_with_animation image_url=”2462″ animation=”Fade In” img_link_large=”yes” img_link_target=”_self”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]De achterdop. (In het Engels is de handvatkant de butt section. Is de dop dan de buttplug?) EVA schuimrubber en kurk. Geschikt om vast te pakken maar ook om op de grond te zetten.

Dan een stukje blote blank. Persoonlijk vind ik dit zeer sexy.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″ animation=”none” column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″][image_with_animation image_url=”2461″ animation=”Fade In” img_link_large=”yes” img_link_target=”_self”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]De molenzitting draait langs achter, en de moer is verwerkt in het achterste stuk schuimrubber handgreep. Voordelen zijn dat je hand niet op blote schroefdraad zit, en dat je iets meer machtarm hebt. Nadeel is dat je iets meer machtarm hebt, en dat je hand er zit, dus soms wordt de molen een beetje losgedraaid zonder je het beseft.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″ animation=”none” column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″][image_with_animation image_url=”2460″ animation=”Fade In” img_link_large=”yes” img_link_target=”_self”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Pal boven de molen zit niet de blote blank, ook niet een stuk plastic, maar terug gevormd schuimrubber. Prachtig detail.

De handgreep stopt vrij kort boven de molen, ideaal voor mensen die graag een wijsvinger op de blank houden.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″ animation=”none” column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″][image_with_animation image_url=”2459″ animation=”Fade In” img_link_large=”yes” img_link_target=”_self”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Dan is er een heel eind enkel blank, het is een heel eind tot het eerste oog. Dit duidt op een stevige backbone. De ogen zijn geen superschnizzle Fuji SiC, maar desalniettemin hard, stevig, en licht. Dik in orde.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″ animation=”none” column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″][image_with_animation image_url=”2458″ animation=”Fade In” img_link_large=”yes” img_link_target=”_self”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]De tussenbus heeft een carbonvezel uiterlijk, geen idee of het echt carbon is. Maar het is allemaal wel netjes afgewerkt, tot aan het topoog.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Over tussenbussen gesproken: we testten de 2m55 versie, en 2m55 gedeeld door 2 is nog altijd behoorlijk lang! Langer dan mijn achterbank breed is, en langer dan dat elegant kan getransporteerd worden op 2 wielen. Een skiluik is aangeraden.

Allright, onze indrukken: geweldig dropshotwapen! Het topje benadert de perfectie; een vis kan zonder veel weerstand de shad opzuigen, en op magische wijze wordt alles aan de visser doorgegeven.

We hebben lood getest van 4g tot 14g, wat overeenkomt met het opgegeven werpgewicht. Werpt prima. Alleen 4g testen bij veel wind was geen strak plan.

Iets miste er wel: werpprecisie. De soepele top kan onmogelijk retestrak werpen, dat zijn gewoon de wetten van de fysica. Met een loodkop op pad gaan is een optie, als je het gebrek aan precisie er bij neemt.

2m55 Is toch iets langer dan de gemiddelde spinhengel, en dat was meestal een voordeel. We konden boven op het talud blijven staan in plaats van naar beneden te sukkelen. Of gemakkelijk over de reling vissen. Of een pilaar afvissen zonder een voet te verzetten.

Conclusie: topmateriaal.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Onze testparafernalia: 0.12mm gevlochten draad en een Shimano Exage 2500.
Onze testers: een enkele snoekbaars, een leger baarzen van alle formaten, en zwartbekgrondels.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][image_with_animation image_url=”2529″ animation=”Fade In” img_link_large=”yes” img_link_target=”_self”][/vc_column][/vc_row]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *