Meteen naar de inhoud

Review: ND Jigs & Lures: dropshot lood

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Een tijdje geleden zagen we deze mooie dropshotloodjes van ND Lures. (David Nieuwland) Dus hebben we er meteen maar een handvol besteld.

We kregen een postpakketje met deze inhoud:[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][image_with_animation image_url=”2881″ animation=”Fade In” img_link_target=”_self”][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]Voor 15,5€ dropshotloodjes, per gewicht gesorteerd.

We hadden 3,5gr, 5gr, en 7gr. Want zwaarder is gay.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][image_with_animation image_url=”2883″ animation=”Fade In” img_link_target=”_self”][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]Nader bekeken valt het op hoe netjes deze loodjes gegoten zijn. Voorheen visten we met lood van een welbekend merk dat in vele hengelsportwinkels verkrijgbaar is. We noemen geen namen, meet het begint met een S en eindigt op PRO. Soit, die loodjes waren dus veel slordiger gegoten.

De vorm is afgerond en aerodynamisch. Of hydrodynamisch.

De wartel zit op elk loodje mooi vrij. Dat is ook zoiets dat bij het niet nader genoemde merk zeker niet altijd in orde was.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]In het water ermee! Dit waren onze reacties bij de test.

Nooit geweten dat lood zo een verschil kon maken! Alles was ineens beter:

  • We konden verder uitwerpen! Misschien wel een meter of 10 winst.
  • Minder plons! Dat moet gewoon beter zijn omdat het de vis minder verschrikt.
  • Ze zinken sneller.
  • Ze lopen niet snel vast in de stenige bodem van onze lokale kanalen.
  • OK, niet alles was beter: af en toe was er een loodje dat niet voldoende klemming had op 0.16mm fluorocarbon. We moesten een extra knoopje leggen om afschuiven te voorkomen.

Mijn ogen zijn open gegaan. Gewoon omdat mijn lood nu beter gegoten is, kan ik met een lager gewicht vissen en toch de bodem houden. En lichter vissen is altijd beter. En het is minder vermoeiend[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” bg_position=”left top” bg_repeat=”no-repeat” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”center”][vc_column width=”1/1″][image_with_animation image_url=”2134″ animation=”Fade In” img_link_target=”_blank” img_link=”https://www.facebook.com/NDJigsLures?fref=ts”][/vc_column][/vc_row]

4 reacties op “Review: ND Jigs & Lures: dropshot lood”

  1. Misschien een ideetje.
    Een tekstje uitleg over Jigging, dropshot, streetfishing, swingen (wil ik het wel weten?),… zodat de noobs zoals ik kunnen volgen 🙂

  2. Pingback: Review: Solid Weights dropshotgewichtjes | Stekelridders.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *