Tip: Sensas EasyLoop

By 22 september 2015 Reviews, Tips 3 Comments

Af en toe kan een roofvisser nog eens iets bijleren van een witvisser. Dit stuk plastic is de beste uitvinding sinds het warm water, de Sensas Easyloop.

Het lijkt op een breinaald van de bomma, of een plastic zwanennek. De pinnetjes zijn een doordacht detail, want sommige knopen worden gelegd met vingers vol vissenslijm. De bedoeling is om met dit handig tooltje lusjes te maken die iedere keer gelijk zijn van formaat.

De instructies staan op de achterkant, weliswaar enkel in ’t Frans en met nogal kleine afbeeldingen.

Maar geen nood, op Youtube staan genoeg filmpjes over het gebruik. Ook in het Frans, maar duidelijk te zien hoe het werkt.

Onze ervaring: na minder dan 5 minuten oefenen, konden we een uniforme lus leggen in minder dan 2 seconden. En het is elke keer exact dezelfde lus, en geen enkele is mislukt of minder goed geknoopt.  Je verspilt ook minder draad: 4 à 5cm uiteinde blijft er over, dat afgeknipt moet worden.

Prijs voor een pakje van 2 stuks: 7,50€. Dat is veel voor 2 plastic breinaalden, maar weinig voor elke keer perfecte lussen.

Een review publiceren met enkel droge data zoals prijs en inhoud van het zakje is iets wat de StekelRidders niet kunnen. Wat is hier nu de waarde van? Vangen we nu meer vis?

Ja! Zo een dubbel of driedubbel gedraaide, netjes aangetrokken lus is beduidend sterker dan een handgeknoopt exemplaar. Voordien gebeurde het heel soms dat de lijn brak, net op de lusknoop. Zeker met van die harde fluorocarbons. Sinds de EasyLoop niet meer. Ik heb minder lijnbreuk, en een maatje dunner vissen is misschien een optie.

Ook vermeldenswaardig: dunne lijnen, pakweg dunner dan 0.16mm, hebben echt deugd van een extra slagje in de knoop. Extra gladde of soepele lijnen ook.

Topproductje!

Join the discussion 3 Comments

Schrijf een reactie