Meteen naar de inhoud

Open Street Mechelen 2015

Hét streetfishing evenement van het jaar waar de StekelRidders het hardste naar uitkijken! Omdat 1 StekelRidder een geboren Mechelaar is, maar nog meer omdat we de Leuvense Vaart goed kennen, en er bijgevolg niet sucken.

De voorbereidingen waren intens: hengelsteunen fabriceren voor al onze fietsen, kunstaas bestellen uit obscure oorden, en vooral: mekaar onderling provoceren.

Jeroen en Yves hadden goed weer besteld, maar met de levering moet iets misgegaan zijn. Het was droog en relatief warm, maar met harde wind.

Omdat rechtstreeks naar Mechelen rijden te eenvoudig zou zijn, begon onze visdag met een stevige fietstocht richting The Rocker. Al snel werden de ontwerpfouten van onze hengelsteunen zichtbaar: bij pelotonvorming werd je een oog uitgestoken door een hengelpunt.

Bij The Rocker werden we begroet door een lekker ontbijt, en stamgasten. Awelja, ga anders op café om 8u ’s morgens op een Zondag!

Na een korte briefing van Jeroen werden alle vissers losgelaten. Velen bleven rondzwerven op de Binnendijle in de buurt van Lamot. Wij kozen voor een stevige fietstocht, tegen de wind in. Al in de eerste visminuten wist Chambrant een serie ondermaatse baarzen binnen te tikken, maar de visserij bleef moeilijk door de harde wind. Ver inwerpen was een loterij, maar leverde Team StekelRidders XS de eerste maatse baarzen op.

De rest van de voormiddag was huilen met de pet op: de vis had er geen zin in, en was bovendien serieus gedresseerd. Heel de trukendoos moest worden bovengehaald om een aanbeet af te dwingen. Veel vis kwam ook boven met een extra gaatje in de bek. Snoekbaars had er helemaal geen zin in: slechts 2 exemplaren kwamen boven water in heel het deelnemersveld.

In de namiddag zijn de 2 StekelRidders teams hun eigen weg gegaan, het team zonder zadelpijn vertrok weer met de fiets richting Vaart, het andere team ging te voet de Binnendijle bevissen.

De namiddagvisserij was ook taai, maar het topje van SuperVlieg zijn Reins hengel niet: zonder aanwijsbare reden of gekraak is het afgebroken, een bedroevend moment voor het XL team. R.I.P. Reins Aji Ringer.

Tijdens het laatste kwartiertje deden we nog een eigenaardige vangst: een baarsje van 15cm met nog iets in zijn mond. Een Keitech swing impact, maar de 10cm versie! Helemaal binnen! Heel eigenaardig, dat een vis die volgepropt zit, toch nog een andere shad aanvalt. Dat was trouwens niet de eerste keer die dag, in de voormiddag heb ik ook een baars gevangen met mijn eigen shad nog in de mond die hij 10 minuten eerder van de haak had getrokken.

Het resultaat: toch nog een 26e plaats voor StekelRidders XL, die in de namiddag geen enkele vis meer konden vangen. En een onverhoopte 7de plaats voor StekelRidders XS. En de prijs voor beste vrouwelijke deelneemster voor Uki: een roze naaidoos van RobbyFish. Triomf!

De wedstrijd is gewonnen op de Leuvense Vaart, waar het smal en vooral heel diep is, met verticale oevers. Maar alle prijzen voor grote vis, en ook alle snoekbaarzen, kwamen van de Dijle. Dus het is wikken en wegen, en vooral: niet te laat binnenkomen :-p

1 reactie op “Open Street Mechelen 2015”

  1. Pingback: Wedstrijdverslag: Streetfishing Luregoblin – Stekelridders.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *