Meteen naar de inhoud

Review: ICE Fluorocarbon draad van Pezon & Michel

Pezon & Michel, beter bekend als Piston en Bielle in het Vlaamse land, importeren deze draad uit het land van de rijzende zon.

Wij testten de 0,34mm versie, als grof gerief voor wateren met veel rommel op de bodem. 8,11kg Trekkracht.

Beginnen bij het begin: de verpakking. De spoel is gevormd als een kwal: redelijk doorzichtig, zacht, afgerond aan de bovenkant. Heel plat wel. Da’s goed, plaatsbesparend.

De bovenste rand is soepel, en de draad ritst er langs. Als soortement anti-pruiksysteem. Het werkt, maar als de draad naar binnen is gefloept, is het lastig om het eindje er terug uit te halen.

Made in Japan vermeldt de verpakking. Toevallig voelt deze draad aan zoals die andere uit Japan, Gamakatsu G-Line. Misschien iets taaier.

Maar daarmee bedoelen we: zeer soepel voor fluorocarbon van die diameter. Verrassend knoopbaar. Lekker soepel. Rek is voor die diameter niet relevant.

In de praktijk: swingen van maatse snoekbaars: geen probleem. Vasthangen: dat van die 8,11kg is niet gelogen. Kapottrekken op de stok is geen optie. Stok recht vooruit, slip met de hand blokkeren, en met enig impulsmoment achteruit lopen. Of de halve bodem meetrekken.

Schuurvastheid lijkt ook prima na 2 korte sessies. Niks aan te zien.

Wij betaalden 9€ voor 25m in de lokale hengelsportzaak, en we zijn tevreden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *