Meteen naar de inhoud

Streetfishing Hero 3

We gaan een streetfishingwedstrijd winnen. Hoe moeilijk kan het zijn? Er moet toch altijd iemand zijn die wint, right? 

 

1. Materiaal

We kopen ons een Japanse ‘Aji’ stok, een licht en sterk 1000 molentje, en gevlochten draad. Dure gevlochten draad, want dat is de beste. En een stijlvol heuptasje.

2. Stijl

Het is te doen in grootsteden, en het is de hipste vorm van sportvisserij, dus hip en cool voor de dag komen is belangrijk. Sportschoenen, trendy broek, en het allerbelangrijkste: een petje van een duur merk.

Het wordt misschien makkelijker duidelijk door deze video te bekijken van held Steve Collet, de ‘lure fishing champion’.

3. Oefenen, oefenen, oefenen

Accuraat leren werpen, snel een onderlijn aanknopen, alle rigs beheersen en al je kunstaas door en door kennen. En leren skippen!

Ook oefenen op het vangen van dikke bonusvis op licht materiaal, want de prijzen voor grootste vis zijn meestal niet te versmaden.

 

4. Voorvissen en stekken zoeken

Voorvissen is lastig, want je kweekt je eigen dressuur. Dus je kan niet keihard doorvissen en elke laatste vis op het droge sleuren.

Dus voorzichtig een visje vangen of proberen beet te krijgen zonder aan te slaan, plaats markeren en doorgaan. En misschien ook niet je favoriet kunstaas gebruiken.

Met 1 goeie stek ga je er waarschijnlijk niet geraken, want als je een paar vissen vangt en terugzet, is heel de school verstoord. Dus je hebt 4 of 5 goeie stekken nodig.

Om echt helemaal los te gaan: als je het slim aanpakt, kan je stekken relateren aan omstandigheden. Bijvoorbeeld: je kan een stek hebben die goed is in de voormiddag, en eentje voor de namiddag. Of een stek voor als er stroom of wind staat. Of onder een brug voor als het regent.

 

5. Wedstrijddag

Nu komt de aap op de koord en de kat uit de mouw: let’s go!

Helaas is een wedstrijddag niet zoals een oefendag. Het kan een Zondag zijn bijvoorbeeld, waardoor het water veel helderder is dan normaal omdat er geen scheepvaart is. Of juist wel, als je in een toeristenstad zit. En dan reageert de vis heel anders dan in de week.

Of je hebt de 2 weken voor de wedstrijd niet gevist, om het niet te verpesten met dressuur. En dan is net het weer omgeslagen en is alle vis naar ergens anders getrokken.

Ook altijd een tegenvaller: als op al je plekken al 12 man staat, die onophoudelijk hebben staan werpen met grof materiaal. Dan maakt de vis zich ook uit de voeten.

In Amerika, waar veel tornooien gevist worden voor grof geld, zeggen ze:” Fishing is the most humbling sport.“. Je moet nederig blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *