Meteen naar de inhoud

Alles wat hij kan vangen

  • door
  • Vis

Die zonder petje is Pedro. Pedro is 40 jaar oud en heeft een territorium in de Yucumo rivier, in het Amazonegebied. Die met het blauwe petje is de gids, Juan, hij woont daar ook. Met het rode petje is uw auteur.

“Wat eet een alligator, Juan?”

–“Todo que puede atrapar.” (Alles wat hij kan vangen)

Dat lijkt op een onduidelijk antwoord van iemand die niet zo goed Spaans spreekt. Maar eigenlijk is het 100% correct en volledig. Dat bleek ook tijdens de volgende dagen van onze vakantie: een alligator eet effectief alles wat hij kan vangen. Vis, vogels, zoogdieren, amfibieën, schildpadden, slangen,…
Roofvis is ook zo: als het in de bek past,..
Bonus tip: kijk maar eens diep in de bek van de roofvissen die u vangt. Dikwijls hangt er nog een staartje van een aasvis, of twee antennes van een kreeftje. Dat zou u een hint moeten geven over het beste kunstaas.

Deze video toont een aantal mooie en onverwachte voorbeelden. Het is bijna niet te geloven wat ze allemaal vinden: zo halen ze wel 20 stukken kunstaas uit een zalm, een grote tonijn uit een tonijn, en een karper uit een meerval.

Het meest virale filmpje is dat van een meerval die een karperachtige opeet die even groot is als hijzelf:

Als het in de mond past,…
Soms wordt maaginhoud uitgebraakt tijdens de dril. Ook dit is de moeite om eens te bekijken, het kan helpen om uw kunstaas te fine tunen.

Baars eet soortgenootjes, dat is geweten. Deze visten we uit de keel van gevangen baarzen:

61539081-7e3c-4cae-ae25-908bb5df17f5

258522ae-42c0-4379-80e1-0282ae0c3d16

Dit is een voorntje of brasempje geweest:

c2dab269-fe26-4fb6-a12e-1947a13367e9

Deze baars had een zwartbekgrondel op:

a64ff8e7-21f7-410d-9161-49bb8250f4d3

Het lijkt erop dat onze roofvissen deze exootjes hebben leren eten. Hoera voor de natuur waarin evenwichten altijd hersteld worden!

Dit zou kunnen verklaren waarom de baarzen in onze streken enkele jaren geleden verzot waren op groen/goud kunstaas, maar tegenwoordig een uitgesproken voorkeur hebben voor donkerbruin. Match the hatch!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *