Meteen naar de inhoud

Neko rig

 

De Neko rig: men neme een worm, men hake hem buiklings, en men verzware de neus. Het resultaat is iets dat er onder water uitziet als een bloedzuiger of een lamprei.

FrenchTouchFishing_479FrenchTouchFishing_Reins_TG_Nail_Sinker_44

 

Dit soort spijkergewichtjes van wolfram zijn speciaal gemaakt voor de Neko en wacky rig. Maar nogal prijzig. Een afgeknipte spijker werkt bijna even goed.

 

 

image

 

Dit zijn roestvrijstalen pinnetjes van 1 en 2mm dik, omwille van andere hobby’s standaard te vinden bij de StekelRidders crew, en perfect te gebruiken als ‘nail weight sinker’.

 

 

 

 

Om de worm met verzwaarde kop te haken zijn er 2 mogelijkheden. Dit is de standaard methode.

De haakpunt zit beschermd door de haak en de lijn, redelijk wiervrij. Maar bij onze testen was het ‘hookup percentage’ niet top.

 

 

image

 

Vandaar optie 2: met de haakpunt naar buiten. Dat prikt makkelijker.

 

De worm is van Bright Baits.

 

 

image

 

Deze rig heeft echt een heel, heel speciale actie. De kop duikt naar beneden, en de staart hangt wat te kwispelen.

Aanbeten zijn meestal knalhard, en het valt ook op dat het dikwijls de dikkere exemplaren uit de school zijn die aan de haak hangen.

 

image

 

Maar het is niet allemaal manengeur en rozenschijn, er is 1 groot nadeel: dit is geen rig om snel te vissen. Het is ook heel tijdrovend om vis te zoeken.

Het is meer een rig om ergens tegen een dukdalf of een brugpijler te smijten, en een baars te peuteren.   Tijdens het testen kwamen onze visjes

  • uit de schaduwrand van de brug
  • van achter de dikke rotsblok
  • van tussen een gezonken fiets.

De Neko rig met een dropshot combineren versnelt de zaak een beetje, maar dan nog is het geen rig om snel door het water te sleuren. Het is een finessegebeuren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *