Meteen naar de inhoud

Review: Pezon & Michel Pandora Perch Seduction 3-12g

Gezamenlijk bezitten we met de Stekelridders crew 3 identieke Pandora Perch Seduction stokken, van Pezon & Michel. Dat wil iets zeggen. Daarom bekijken we deze stok even van naderbij.

 

Laat ons bij het achtereinde beginnen, zoals de hondjes. We zien een mooi hard logo in een aluminium frame. Netjes, maar bijzonder onpraktisch, want dat is het deel dat altijd tegen de grond komt als de stok weggezet wordt. Dus dat krast en maakt geluid. NIET handig als je ongemerkt wil wegsluipen om te gaan vissen!

De achterdop is half kurk, half schuimrubber. Nogal recht en hoekig, om bij de rest van de stok te passen.

De achterste greep heeft nog een condoom aan. Goede kwaliteit van kurk, netjes afgewerkt met aluminium ringetjes. Op de afwerking en het vakmanschap is niets aan te merken.

Een skeleton molenhouder. Dat is geweldig sexy, en licht. Je zit wel op het etiket van je molen te kijken.

Er is een verkasoog, heel simpel en elegant. En het zit niet in de weg.

Pandora, met haar doos.

Perch Seduction. Het is dus een stok om baarzen mee te verleiden.

ML, dus Medium-Light. Net een tand steviger dan Ultra light.

220cm Lang, 3-12g werpgewicht.

De ogen, daar moeten we even een boompje over opzetten. Van in de verte lijken ze op Fuji K serie anti-tangle ogen, in de winkel. Maar er is toch iets…

Ze zien er wat hoekig uit, en de keramische ring is wat grof van profiel. De kantjes zijn scherp, en de vorm mist net wat elegantie. En de lak is oneffen.

Dit zijn geen Fuji ogen, dit is namaak. KIGAN staat er (halfslachtig) in gegraveerd. Koreaans.

Goed geprobeerd, veel goedkoper, maar net niet wat het moet zijn.

De pensluiting. Bijna 2cm opening, dat is wel heel ruim.

Nog wat geleideogen. Het lijkt anti-tangle, maar met wat scherpe kantjes. Wel stevig.

De top in vol, dus met een spriet.

De actie: extra fast. Staat trouwens niet vermeld.

Wat ook opvalt, is dat de blank erg dun is, zeker tegenover andere stokken. Maar toch krachtig, ook in het bovendeel. Tot ver in het bovendeel zelfs.

Dus: baars verleiden. Als test zijn we 2 uur op baars gaan vissen op een groot kanaal. Met een Shimano Exage 1000 en Shimano SX8 braid 0.07mm.

Beetdetectie: matig. Er is weinig verschil te voelen tussen een steen en een baars. Maar je kan er wel aan gewoon raken. Misschien zijn we verwend door Japanse strakheid. Het voelt een beetje duf aan, door de demping die in de hengel zit.

Dril: 10/10! De stok heeft een pokig vooreinde, dus vis is perfect te sturen, alle runs zijn te pareren, en de samenwerking met de slip is super. Alle kopschuddingen worden uitgedempt. De dril is zelfs niet spannend meer, elke baars ligt snel op de kant.
Ook: alle vis is PERFECT gehaakt! Heel vast, in een hard bekdeel.

De Pandora Perch Seduction zou wel eens de Koningin van de dril kunnen zijn.

 

Werpen: goed. Hij werpt niet echt verder dan een hoepelstok, hooguit een paar meter. Hij werpt als een strandhengel, hij lanceert niet echt met gestockeerde energie in de buiging van stok. Het is meer van de lengte dat het moet komen. Die lengte van 220cm is prima trouwens.

Deze stok lijkt ook geschikt voor alle animaties: dropshot is niet super maar wel OK.  Blade baits, plugjes, loodkopjes,… alles lukt goed. Zeer all-round stokje.

Werpgewicht: 3-12g is misschien wat overschat. Het is meer 2-10g. 7g Kan je nog net lanceren, vanaf dan begint de top serieus door te plooien.

Anti-tangle: niet perfect. Soms toch iets hakerig. Als er braid rond de top is gedraaid, komt die uiteindelijk wel los mits de juiste beweging, maar het is toch wat hakerig.

Indehandligging: hoekig, maar OK. het achterste handvat van de skeleton grip is misschien toch iets te lang. De einddop is gewoon goed. En heel belangrijk: de molenhouder komt niet los. Dat kan bij een skeleton al wel eens een probleem zijn, maar hier dus niet.

Conclusie: goed, maar niet fantastisch. Redelijk veelzijdige stok.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 reactie op “Review: Pezon & Michel Pandora Perch Seduction 3-12g”

  1. Bonjour, désolé je ne parle pas le néerlandais, il reste un exemplaire de cette canne chez mon détaillant, comme vous dites que c est plus une 2-10gr qu une 3-12gr elle me tente. C est pour pêcher avec des leurres souple en eau peu profonde(non plombé) avec des leurres de 1.8 à 6.5gr.
    Il lui reste aussi une Sakura Sportism 0.9-7gr dont le grammage est pil ce dont j ai besoin,mais la Pandora on dirait une canne haut moyen de gamme et la Sportism plutôt entrée de gamme, enfin c est mon ressenti (la Pandora est tellement bien finie que je croyais que c était une canne à 300€)
    En général je pêche avec Illex.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *