Meteen naar de inhoud

Streetfishing: een definitie

Wat is streetfishing?

 

Een officiële definitie is er niet, maar wat algemeen onder streetfishing verstaan wordt, is: vissen in een stedelijke omgeving. Meestal met lichte kunstaashengels, struinend en licht bepakt. En 100% catch-and-release.

Als je het écht goed wil doen, moet je nog hip gekleed rondlopen ook. Het enige dat je verraadt als visser, mag eigenlijk je hengel zijn. Je moet eigenlijk je hengel kunnen laten staan en een hipster koffiebar binnenwandelen. Zonder op te vallen. Verbroederen met hipsters in een koffiebar en latté macchiato drinken, of bietensap.

Uiteraard is deze visserij ultracool, en is er ook een competitie van.

De witviscompetitie vergrijst en dunt uit. Streetfishing is de enige hoop om de jeugd aan het (competitief) vissen te krijgen.

Maar nu komt het wringend schoentje: omdat het cool is, is het succesvol. En meer dan 50 man in een kleine stadskern laten vissen, dat is drummen, niet goed voor de competitie, en gewoon niet tof. Dus soms gaat het parcours ruimer. Buiten de stadskernen. Soms worden fietsen toegelaten.

Soms wordt zelfs vervoer met de auto toegelaten. Dan verdwijnt wel ‘street’ uit de naam van de wedstrijd, en wordt het meestal iets met ‘lure‘ or ‘predator‘.

Waar gaat dit naartoe? Waar is de grens?

Hier is onze definitie: het is streetfishing, als je modieuze schoenen draagt. Hippe sportschoenen of iets van bruin leer waar je zo op een bureau zou kunnen binnenstappen. Als je rubberen laarzen draagt, ben je een panvisser.

“Waaaaat??” horen we u denken. Maar hier is de redenering:

Hot Rod Drag Week is een Amerikaanse dragstercompetitie om ‘The Fastest Street Car in America’ te bepalen, dat is de titel die je krijgt als je wint. Maar hoe definieer je street car? Hoeveel turbo’s mag je hebben? Mag er nitro op? Zijn slicks toegelaten?

Het antwoord is: doe maar. Maar je moet tussen de races door 1000 mijl over straat rijden, van de ene drag strip naar de volgende. De auto moet ingeschreven en verzekerd zijn. Je moet aan de pomp gaan tanken. Je moet in de file aanschuiven. Je moet zien dat je niet lastig gevallen wordt door de flikken.

Drag Week is een spektakel, je moet ze zien gaan als het regent, op hun slicks en met 3500 pk.

Die definitie is goed genoeg voor ons: een street car en een auto die op straat rijdt. Een streetfisher is een visser die als een normale mens over straat loopt. Zonder rubber laarzen.

 

 

 

Met dank aan de OSG crew voor de fotos en het zelfrelativerend vermogen.

1 reactie op “Streetfishing: een definitie”

  1. Daarmee dat je bij vriestemperaturen enkel echte vissers tegenkomt en geen “streetfishers” meer …. Ik draag ofwel sandalen ofwel sneakers en in de winter stevige waterdichte wandelschoenen 😉 wat kleding betreft de meerderheid draagt propere hippe kledij aangezien ze gewoonlijk toch niet al te veel vissen vangen en bijhorende slijmhandjes aan overhouden 😉 persoonlijk draag ik comfortabele kleding die als viskleding bestempeld word van vrouwlief uit waar ik dan ook helemaal niet met haar mee op stap mag 😉 maw ik zeg dan ook liever dat ik een visser ben dan een echte streetfisher aangezien ik liever niet zomaar als grijze muis in de massa opga . Mijn favoriete kledingstuk bij het vissen is een knal oranje Hoody dat zegt vast al genoeg 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *