Meteen naar de inhoud

Testverslag: Daiwa Ballistic X

We hadden nog een testverslag tegoed van de Ballistic X werphengel.

Kort samengevat: hij is goed! En veelzijdig, vooral.

De eerste worp voelt vertrouwd aan, en is iets verder dan ingeschat. En dat gevoel blijft: er is weinig weerstand door de geleideogen, en de blank is super voorspelbaar. 230cm Is vrij lang, maar het voelt toch comfortabel en natuurlijk. Een stuk kunstaas in een hoekje mikken, is kinderspel.

Het werpgewicht is correct: 12 gram max. Dat wil zeggen: een kop van 10 gram en een grote shad.

Gevoeligheid is goed.

De eerste serieuze dril was een rare ervaring. Een grote sportieve baars dril altijd tof, maar toen hij uit het water getild werd, begon pas op te vallen dat het een hele grote, zware vis was.

Hij is absoluut niet in de lens gedrukt, maar hij is wel 51 of 52cm. En dat is tijdens de dril helemaal niet opgevallen. De Daiwa stok dempt en pareert alles, en je hebt toch genoeg power om sportieve vissen binnen te takelen.

Bij een andere gelegenheid hebben we met deze stok 2 vissen tegelijkertijd kunnen vangen. Als een baars van sportief formaat op een gehaakt grondeltje knalt, dan krijg je dit:

Double hook up!

Conclusie: deze stok is typisch Daiwa. Niets is wereldschokkend of super vernieuwend, maar alle details zijn beter dan de rest. Deze stok is iets lichter, iets gevoeliger, iets beter afgewerkt, iets krachtiger, iets veelzijdiger,…

Verfijnd is het woord dat deze stok het beste omschrijft.

1 reactie op “Testverslag: Daiwa Ballistic X”

  1. Heb zelf 2 Ballistic X werphengels en kan er werkelijk overal mee terecht. Superhengels voor een democratische prijs. Een aanbeveler. Dropshot 14gr tot jigkop 10 gr zonder probleem. Prima beetregistratie en fantastische drilervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *