Meteen naar de inhoud

Review: Keitech Easy Shiner

image

Glitterkes zijn belangrijk, en Keitech is de koning van glitter. Daarom besloten we deze Easy Shiners eens te proberen. 2 Inch versie (5cm), kleur ‘Bluegill Flash’.

Dit zijn Japanese aasjes, en alles voelt heel Japanees aan: het zakje is heel duurzaam, de aasjes zijn allemaal perfect gegoten en perfect identiek.

Ze hebben ook allemaal een gleuf bovenaan en onderaan. Vermoedelijk om de haak juist te mikken.

Geur: squid. En veel! Zeer doordringende geur.

De actie in het water is zeer, zeer goed. Het staartje vibreert vrij snel, en het is direct ‘in gang’, en het vibreert ook perfect tijdens verticaal afdalen en stijgen. Minder bonkend dan een Kopyto, en minder zwadderend dan een Swing Impact, maar gewoon een subtiele, nette actie. Zoals een klein visje dus eigenlijk. In het water bekeken lijkt deze shad heel goed op een echt jong visje van ongeveer een maand oud.

Tot dusver het theoretische gedeelte. We gaan vissen!

image

Deze minisnorkel hapte op het grote broertje, de 3 inch versie.

 

 

 

 

 

image

Dikke baars lust de Easy Shiner ook.

 

 

 

 

 

 

 

image

En medium baars ook. Heel opvallen is dat deze 3 vissen allemaal ‘op de herkansing’ gepakt zijn: ze beten eerst eens voorzichtig aan, om daarna door te zwelgen. Dat wil toch iets zeggen.

 

 

image

En hiermee zaten we aan de limiet van de 2 inch versie: dit formaat baarsjes vallen gretig aan, maar ze haken is lastig. Doch niet onmogelijk, zoals de foto bewijst.

Onze testen zijn uitgevoerd in de maand juni, dat is de periode dat er jonge visjes van hetzelfde formaat aanwezig zijn. Vistijd was: 2 taaie middagen.

 

 

Nadelen zijn er ook: bij vasthangen en lostrekken scheurt de shad dikwijls los, en tijdens drils ook. Het plastic is vrij zacht. We zijn er 5 kwijtgeraakt.

image

Op de Texas/Mojo rig hebben we hem ook getest. Riggen gaat super, actie is top, maar….

 

 

 

 

 

image

 

… staartbijters blijft een probleem. Of misschien ligt het probleem bij het formaat baars van mijn lokaal water, dat kan ook.

 

 

 

 

imageWat ook nog opviel: de Easy Shiner kan heel snel gevist worden, en dat kan helpen om hoog in het water te blijven. Deze baars bijvoorbeeld, zat vlak onder het eendenkroos.
En ook nog een leuke: de zwembeweging die deze shad maakt, is zo realistisch, dat zelfs de voorns misleid zijn en de shad proberen volgen. Dat is echt straf.

1 reactie op “Review: Keitech Easy Shiner”

  1. Pingback: Vissen met Ali: WDAIREN G Tails | Stekelridders.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *