Meteen naar de inhoud

Vissen met Ali: WDAIREN G Tails

Aliexpress is de Chinese versie van Amazon of Ebay. En daar verkopen ze tegenwoordig ook kunstaas. Het is namaak, maar het ziet er goed uit. En het is spotgoedkoop.

Is het bruikbaar, of is het brol?

Om te testen hebben we 1 pakje 10Pcs/lot 6cm 1.36g Curly Tail Soft Lure Curly Tail Fishing Lures Artificial Silicone Ribbed Bait Fishing Bass Perch Pike tackle besteld. Dat is een hele beschrijving, en wil gewoon zeggen: kopies van de befaamde Reins G Tail.

In diezelfde buurt vinden we ook kopies van Keitech Easy Shiners, Keitech Swing Impact, Lucky John Tioga, … Kopies van alles wat goed of populair is, eigenlijk.

De prijs: 0.96€ per zakje. Dat is ongeveer 4,5 keer goedkoper dan de echte.

Het duurt wel 2 weken tot een maand voordat een pakje van China aan je deur geraakt, maar de verzending is wel gratis.

Dat slordig openscheuren hebben we zelf gedaan, maar het kunstaaszakje zat wel opgefrommeld en omgeplooid in de compacte envelop.

Het plastic zakje is netjes, met een goede sluiting. De volgende tekst begroet ons:

“WDAIREN Series of Soft Plasstic Lures
The soft bait, textured body feels real when a fish grabs hold,and each bait it impregnated with HEAVY SALT to hold the bite until you set the hook.Natural salt is a powerful attractant that help mask human scent and provides realistic flavor that all fish enjoy.it’s effectiveness will never wash out because the salt flavor is “Cooked” right into the plastic yet the surface crystals dissolve readily into the water,setting up a scent trail that fish follow right to your lure.”

Het staat vol typfouten, vooral Plasstic is wel een grappige, maar het zijn al correcte zinnen. En wat er staat is waar: zout is superbelangrijk.

Aan de achterkant: exact hetzelfde, maar met een ander merk: PROLEURRE. Dit zakje heft geen achterkant, maar 2 voorkanten! PROLEURRE is ook te vinden op Ali.

Als we het zakje opendoen: er is geur, en hij doet denken aan de octopusgeur van Keitech, maar hij is toch beduidend minder sterk. Minder stinkend ook. Er zit ook heel weinig vloeistof in het zakje, de shads voelen nauwelijks nat aan.

De shadjes zien er goed uit: geen lelijke gietranden, de vorm is juist, het material is soepel en zacht. De kleur is niet 100% wat op de foto stond, maar daar kan bij Reins soms ook wat variatie op zitten.

Maar het venijn zit in de staart: die is ronder, en dikker. En het streepje van de ‘G’ is niet scherp. Dat is het geheim van de G Tail, en dat hebben ze niet juist. De gele is een echte G Tail.

De smaaktest: er zit weinig smaak in, en ook weinig zout. Het is iets, maar niet veel. Minder dan de helft van een echte G Tail.

Op de verpakking staan enkele labels van recyclage, maar verteerbaar zijn ze waarschijnlijk niet. Dit gaan we niet voor u testen.

Een snelle test in de badkuip laat het volgende zien:

  • De WDAIREN versie start niet goed op, en de start flappert niet bij lage snelheden. Hij werkt wel, maar niet zoals de Reins.
  • De echte G Tail drijft, de kopie niet.
  • De echte G Tail start sneller op, flappert harder en gracieuzer.

Dit is wat we kunnen laten zien als salonvisser: er zijn wat verschillen. Of het product goed is of niet, kunnen enkel de vissen zeggen.

De vissen zeggen: ze zijn goed genoeg!

1 reactie op “Vissen met Ali: WDAIREN G Tails”

  1. Er zijn ook rockvibes te vinden die 3″ lang en andere kleutertjes dan bij originele reins en die vangen ook prima maar zeker bij reins imitaties mag ik zeggen dat het origineel toch een streepje voor heeft . Bij reins kom ik het heel dikwijls tegen dat zelfs na minuten lang stilhangen je er aanbeten op krijgt terwijl dit bij imitaties me nog niet voorgevallen is 😉 maar als de vis los is werken de imitaties ook voldoende zeker als je de prijs in acht neemt . Maar ik weet nog dat ik in 2011 reins aankocht aan 5€ per pakje dat is helaas nu iets duurder vrees ik ….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *