Meteen naar de inhoud

Is het een roofvis?

Is het een vliegtuig? Is het Mega Mindy? Neen, het is een vis:

20141123_163648Dit soort minibaarsjes vangen we graag. 5 Punten tijdens StreetFishing. Maar is het een roofvis?

Baars onder de 20cm wordt door de biologen van INBO niet als roofvis geteld, omdat de baars typisch vanaf ongeveer 20cm piscivoor begint te worden. Volgens mij eten ze vanaf half zo lang al lustig visbroed mee, maar visbroed is nog altijd geen vis natuurlijk. Brasem en karper eten ook visbroed.

 

 

IMG_1623Een grondel van 20cm, gevangen op een shad, is dat een roofvis? De meningen in ons stekelridderclubke waren zeer verdeeld. Hij heeft in ieder geval meer tanden dan een baars van 20cm. Maar geen stekels natuurlijk….

 

 

 

 


IMG_2064
Tanden! Is dat dan het punt van onderscheid?

 

 

 

 

 

De grens is vaag en volledig arbitrair. Waar trek jij de grens? Commentarieer!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *