Meteen naar de inhoud

Provocerend vissen

Scenario 1:

SuperVlieg heeft een nieuwe hengel, nieuwe molen, nieuwe draad. Een combo van 400€. Nadat hij enkele worpen gemaakt heeft, vraagt Elvo of hij ook eens mag werpen, om eens te voelen. Elvo werpt, en vangt de eerste vis van de avond, en ontmaagdt zodoende SuperVliegs nieuw materiaal.

Scenario 2:

Chambrant en Elvo gaan UL baars vissen, boven een sas. Aan de overkant zitten 6 personen van Oost-Europese afkomst, waarschijnlijk Polen of Bulgaren. 1 Van de heren vangt een voorn, deze gaat in een plastic zak en direct de koffer in. Chambrant en Elvo vangen op korte tijd een hoop baarzen, en laten heel ostentatief zien dat alles Catch-And-Releasegewijs wordt teruggezet. Nadat de beet aan de eigen kant een beetje terugvalt, smijten ze naar de overkant, ongeveer anderhalve meter naast de mannen hun foreldobber, en beginnen daar de baars weg te vangen.

Scenario 3:

6 Bevriende roofvishengelaars staan te vissen aan een kanaaloever. Mooi op een rij. Een bekende Vlaamse roofvisser en collega blogger positioneert zich als laatste in de rij, zwiert zijn shad rond de hengeltop (“roll cast”) en werpt onderhands onder 6 hengels door, tot aan de eerste visser zijn voeten. Met die worp vangt hij een mooie vis, vlak voor de voeten van zijn collega’s.

Scenario 4:

SuperVlieg heeft een immense stock aan kunstaasjes, waaronder een paar die hij nog nooit heeft geprobeerd, en waar hij van twijfelt of hij er ooit een vis gaat op vangen. Hij geeft er enkele aan Elvo, om te testen.

Elvo ’test’ de aasjes, vangt er op korte sessies werkelijk prachtige baarzen mee, en stuurt de foto’s direct door naar SuperVlieg. Met de shads goed zichtbaar.

Scenario 5:

De StekelRidders gaan vissen in de dokken. Elvo heeft een nieuwe hengel, zwaarder en langer dan hij gewoon is. Na een tijdje wordt hij er comfortabeler mee, en maakt hij een mooie, verre worp. Chambrant, er vlak naast gepositioneerd, merkt dit op, en maakt met een enorm krachtige zwiep een worp die 2 keer zo ver is.

Scenario 6:

De StekelRidders vissen in de dokken, maar het is taai. Geen aanbeten, geen beweging in het water. Ze verspreiden zich, om veel water te bevissen. Elvo staart voor zich uit, speurt naar enige vorm van beweging op het water, probeert te weten te komen waar de vis zou kunnen zitten. Maar plots: beweging in het water! Vlak voor de voeten! Wat was het?

Het was Chambrant, die helemaal aan de andere kant van het dok gepositioneerd stond en het nodig vond om vlak voor Elvo’s voeten te werpen.

Scenario 7:

Het is lente. Een zeldzame mooie dag. Alle StekelRidders zijn naarstig aan het werk, behalve 1. Die ene StekelRidder gaat vissen, vangt mooie vis, en stuurt de foto’s direct door.  Zodat zijn werkende vrienden kunnen sterven van jaloezie.

 Scenario 8:

De StekelRidders maken er een punt van om altijd het verkeerde ‘apparel’ aan te hebben. SuperVlieg bijvoorbeeld, gaat op zijn lokale brasemput concours vissen met een petje van Savage Gear. Zijn vest van Preston Innovations doet hij dan weer aan als we in de dokken op roofvis gaan jagen. Hij loopt ook met een T-shirt met reclame van Den Dobber binnen in de Robby Fish, en omgekeerd.

Elvo zal ook altijd met een T-shirt van racewagens op een StreetFishing event verschijnen, en op een race met een petje van Rapala.

 

Continu provoceren is geen doel op zich, maar het maakt onze hobby gewoon nog leuker.

IMG-20140915-WA0011

 

1 reactie op “Provocerend vissen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *