Meteen naar de inhoud

Review: Gunki V² concept Double Vibration

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Dit keer bekijken we de nieuwe shads van Gunki! De V² concept vibration shads. Dit in een lengte van 3″ (wat ongeveer overeenkomt met 7,5cm). Ik koos zelf voor de kleur ‘Gremille’ omdat dit me het meeste aansprak. Volgens Gunki zouden de shads onder water enorm veel vibratie veroorzaken dat de stekelridders tot bijten aanzet. Ze zijn te verkrijgen in 3, 4.1, 4.9 en 5.7 inch.
Laten we deze shad even dichterbij bekijken in 10 stappen.

shadvib2

1. Verpakking

Zoals we gewoon zijn van Gunki zijn deze shads geleverd in een goede hersluitbare verpakking. Dit keer niet geleverd in een verharde plastiek om de shads te beschermen (zoals bij de Grubby shad). Maar dat is ook helemaal niet nodig bij deze. Het zijn lange, smalle en zeer flexibele shads. ( Foto verpakking onderaan )

2. Kwaliteit

Het eerste wat me opvalt aan deze shads zijn de details. Achteraan een kleine rugvin, die bij elke shad opnieuw netjes afgewerkt is. Dit lijkt me enorm moeilijk te verwezenlijken in massaproductie?  Deze rugvin zou een levensechte vissenvin moeten voorstellen in het water. Of dit werkelijk zo is, is moeilijk vast te stellen met het blote oog. Laat ons er van uit gaan dat het een effect heeft onder water. Op de foto hierboven is de vin zeer moeilijk te zien. Dit is omdat deze zo dun zijn dat ze doorzichtig lijken.

Achteraan een grote schoepstaart om mooie bewegingen, en inderdaad, die vibraties verder te brengen. Alsook is de shad voorzien van een reliëf. Wat zowel mooi oogt, maar ook weer voor die watervibraties zal zorgen.Vooraan zijn de typerende Gunki oogjes terug te vinden. Deze mogen misschien net iets groter zijn om effect te hebben.

3. Geur

Bij het openen van de verpakking ruik ik een sterke geur. Voor mij lijkt deze te vergelijken met anijs. Voor anderen dan weer eerder een plastiek geur. Wat wel opvallend is bij de Gunki shads is dat de geur er lang in blijft hangen. Na een dik uurtje vissen stak ik de shad terug mee in de doos, welke nadien geopend werd en diezelfde ‘anijs’ geur terug naar boven kwam. Lijkt me goed!

4. Kleuren?

De shads zijn te verkrijgen in volgende kleuren:

colorsHier mag misschien nog net wat meer diversiteit inkomen. Gunki, wij willen graag watermelon groen met red flakes!

5. Actie

Ik heb deze shad getest op 2 verschillende manieren van vissen. Een loodkopje van 4 gram, en met de dropshotmethode.
Met het loodkopje gaf de shad een mooi, gematigde actie. Wat ik hiermee wil zeggen is dat de staart rustig op en neer gaat. Niet als een sneltrein zoals sommige andere shads. In mijn ogen lijkt dit goed te zijn als de vissen wat voorzichtiger zijn. Shads met een snelle actie durven de vis dan wel eens afschrikken.

Op de dropshotmethode viel hij jammer genoeg wat tegen. Wat me hier opviel dat deze zeer snel gevist moest worden voor hij een deftige actie gaf. Dus tergend traag dropshotten zat er niet in. Op deze manier van vissen ook geen beet gehad. Maar hé, het was ook niet langer dan anderhalf uur dat we aan de waterkant stonden.

6. Praktijk

Ik trok er samen met uki op uit na een vroege shift. Op een plek waar we geregeld een visje vangen. De ene keer is het baars, de andere keer eens een snoekbaars. Zowel Uki als ik hadden de shad gemonteerd op een loodkopje van 4 en 5 gram.

De shad lag nog niet goed en wel in het water en de baars tikte al aan. Direct een mooi exemplaar voor mezelf, gevolgd door eentje voor Uki. Hij is dus zeker geliefd bij de onze stekelvrienden. ( Foto’s onderaan )
Zoals hierboven vermeld nadien ook nog eens getest op de dropshotmontage, maar omdat ik een traag dropshotvisser ben gaf de shad te weinig actie om een beet uit te lokken.

7. Duurzaamheid

Na de shad gebruikt te hebben op een loodkopje heb ik diezelfde ook gebruikt voor de dropshotmontage. Sommige shads gaan al kapot als je ze van de loodkop afhaalt. Deze konden het goed verdragen, en kan zeker nog gebruikt worden. Na enkele baarzen lijkt deze nog in goede staat.

8. Nadelen?

Na een aanbeet bleek al direct 1 van de oogjes verdwenen te zijn. Is dit een nadeel? Niet zozeer, maar het is wel een feit dat ze er afvallen.
De geur is voor sommigen een afknapper en het vissen op de dropshotmontage moet sneller dan normaal.

9. Prijs

Gunki en hun prijzen zitten altijd goed. Voor 7 stuks betaal je €4,95, dit bij Megafish In Merksem.

10. Besluit

Het is een shad die ik zeker standaard ik mijn bakje ga steken. Weliswaar op een loodkopje. De kleur ‘Gremille’ heeft wel iets, hoewel ik zeker nog de ‘Brown Sugar’ en de ‘Hot Fire Tiger’ ga testen komende weken. pakket[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][image_with_animation animation=”Fade In” img_link_target=”_self” image_url=”3408″ img_link_large=”yes”][/vc_column][vc_column width=”1/3″][image_with_animation image_url=”3409″ animation=”Fade In” img_link_target=”_self” img_link_large=”yes”][/vc_column][vc_column width=”1/3″][image_with_animation image_url=”3410″ animation=”Fade In” img_link_target=”_self” img_link_large=”yes”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]De foto’s zijn bewerkt om de rechten van de vissen te behouden. Of om het simpeler te zeggen: om de panvissers tegen te gaan!

 

***DISCLAIMER***
Deze review is een eigen mening. De meningen van anderen kunnen verschillen.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *