Meteen naar de inhoud

Review: Steelon FluoroCarbon

Getest: Steelon FluoroCarbon van Konger. 0.18mm Versie. Made in Germany. Waarom die jongens blijven vermelden in welk land ze hun maden halen, is ons ook een raadsel.

Trekkracht 4.8kg! Dat is even veel als mijn 0.08mm braid.

Hoe kan dit? Het antwoord is te vinden onder de prijssticker. Fluorocarbon coated. Dit is nylon met een omhulsel van fluorocarbon. Dit geeft een stuk van de onzichtbaarheid van fluorocarbon, maar niet alles. En een stuk van de trekkracht van nylon, maar niet alles.

Het beste van 2 werelden? In onze ogen: ja, maar met een nadeel. Knopen is echt…. niet moeilijk, maar kritisch. De draad is redelijk stijf, en knopen moet met veel geduld gebeuren, heel kalm en met veel speeksel aantrekken.

Als dat gebeurd is: top draad. Zeker zo sterk als op het etiket staat. Beetje stijf wel. Weinig rek.

En omdat de 0.18mm zo goed gepresteerd heeft, hebben we de 0.16 en de 0.14mm ook besteld.

IMG_8687

Er is echter wel een leugen aan het licht gekomen…

IMG_8688

De 0.14mm is in het echt 0.165mm, de 0.16mm is iets dikker dan 0.18mm, en de 0.18mm is 0.20mm. Vandaar dat het stijf aanvoelt.

Is dit erg? Neen, want elk etiket van draad bevat wel een leugen. Als de trekkracht niet overdreven is, dan is de diameter wel fout.

Onze conclusie na meer dan een seizoen vissen en 2 rollen gebruikt te hebben: topdraad voor de voorslag en onderlijnen! Heel sterk, heel taai. Gewoon even incalculeren dat je zeker 0.02mm dunner kan gaan dan je gewend bent. Als je dan een beetje aandachtig bent bij het knopen, is het de sterkste draad in zijn klasse.

Prijs: 2,95€ bij UL-Fishing. Koopje! Voor 30m.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *