Meteen naar de inhoud

Catch-And-Release Belgium

<Jambers_modus:ON> Catch-And-Release Belgium: wie zijn ze, wat doen ze? Wat drijft hen?

<Jambers_modus:OFF>

Zijn het een bende bomenknuffelende, wereldverbeterende zagepietjes, of zijn het gewoon toffe roofvissers zoals u en ik?

Laten we eens bekijken hoe het er in de vereniging Catch-And-Release Belgium praktisch aan toe gaat.

 

Punt 1: Al wie bij C&R komt, wordt als eerste getoond hoe je een vis moet behandelen: met natte handen pakken, niet platnijpen, snel en met het juiste gerief onthaken, laten recupereren en kalm terugzetten. Met hand en tand, met woord en bijstand. Aan beginnende vissers en jongelingen, eigenlijk eender wie. En zonder veel verplichtingen.

 

Punt 2: wie vis kan behandelen, mag vis vangen. En dat kan je ook leren als lid van de C&R vereniging.

En dat leren is zonder de gebruikelijke geheimen en visserslatijn. Omdat we allemaal van mekaar weten dat we alles terugzetten, worden er ook grote geheimen gedeeld, in vertrouwen. Ook trucs die je anders nooit zou te weten komen. Zelfs over stekken wordt binnen de groep niet geheimzinnig over gedaan.

 

Punt 3: we kunnen vis vangen en hanteren, dan gaan we met z’n allen op pad. Er is ongeveer 1 activiteit per maand: snoekbaarzen gaan sleuren uit het groot kanaal, of baarsjes gaan tikken in de binnenstad, of snoeken belagen in de jungle, of vliegvissen op forel in de Ardennen,… Voor ieder wat wils. En het kan voorkomen dat er achteraf nog een pintje wordt gedronken, of dat er een stuk vlees op een barbecue belandt.

 

Punt 4: winning! Oude gedienden van C&R staan bijna op elk podium, maar ook mannekes die nog maar een paar jaar vissen, kunnen ineens een streetfishingwedstrijd winnen. Zo krachtig is de leer van C&R!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *