Meteen naar de inhoud

Getest: Pecheur.com online winkel

Pecheur.com verkoopt alles! Hun website ziet er indrukwekkend uit, maar is het betrouwbaar? Leveren ze snel? We zijn het voor u nagegaan.

De situatie was als volgt: bepaalde geurmiddelen en een extra sterk klapnet zijn gewoon niet te verkrijgen in de lokale hengelsportzaken. Bestellen op internet is echt de enige optie voor zo’n heel specifieke zaken.

Conclusie 1: internetwinkels zijn goed voor heel specifieke of exotische producten.

 

Zoeken en bestellen is meestal eenvoudig, even eenvoudig als in een echte bakstenen winkel. Artikelen zijn opgedeeld in afdelingen, en je kan zoeken op naam. En meestal zelfs in het Nederlands.

Yep, meestal. Niet altijd. Sommige zaken blijven in het Frans.

Conclusie 2: pecheur.com is nog niet 100% in het Nederlands beschikbaar.

En net zoals in een echte winkel, is het moeilijk om je in te houden: je gaat altijd wel eens kijken welke mooie blinkende nieuwe shads ze hebben, een pakje extra haken kan nooit kwaad,…

Conclusie 3: inhouden is even moeilijk als in een echte winkel.

Betalen is gelijkaardig aan een echte winkel: met de bankkaart, of met PayPal, … boeit niet.

En dan, de mails. Een mail om je bestelling te bevestigen, een mail om te bevestigen dat je betaald hebt, een mail om te vragen of je tevreden bent over je aankoop, en 20 mails om te zeggen dat het verzonden is. Jaja, twintig! Daar moet iets blijven haperen zijn.

Conclusie 4: de verzendingsmails van pecheur.com werken niet naar behoren. En hun timing is er wat naast. 

En als je niet goed oplet, krijg je ook nog eens elke week mails over promoties en acties. Die kan je gelukkig wel uitzetten.

Daarna komt nog een mail om te zeggen dat het pakje geleverd is, en dan nog een mail om te vragen of de producten u bevallen. Vlak erna.

Dat brengt ons bij het volgende: timing. Hoe lang duurt een levering nu?

Besteld op 11 mei, geleverd op 30 Mei. Dat is 19 dagen, en meer dan een week later dan beloofd. Het heeft ook 12 dagen geduurd voor alles verstuurd is.

Dit wil wel iets zeggen. Pecheur.com is geen echte winkel, en ook niet één magazijn. Pecheur.com biedt producten aan uit andere, echte winkels. Pecheur.com is maar een website, een samenraapsel van verschillende winkels die hun producten in 1 catalog steken. Dus achter de schermen moeten je producten nog uit het schap gehaald worden in verschillende echte winkels, en naar het magazijn van Pecheur.com gebracht worden. Dat neemt tijd in beslag, in dit geval 12 dagen.

Conclusie 5: Pecheur.com is 1 website van achterliggend meerdere winkels.

De goedkoopste verzendingsmethode is Mondial Relay: je pakketje wordt via-via verscheept tot op een afleverpunt is je buurt. Dat is meestal een winkel of postpunt met ruime openingsuren. Je kan dit zelf kiezen, je kan dus evengoed je pakket laten leveren ergens op de weg tussen je werk en je huis.

Je kan je pakket volgen via een link. Dat van ons is via Barcelona gegaan. En je krijgt een mail als het klaar ligt in je afhaalpunt.

Conclusie 6: levering met Mondial Relay werkt, en het is goedkoop. Maar het is niet tot aan je deur.

Je kan ook duurdere verzendingen kiezen, die wel tot aan je deur zijn.

Bij de levering zelf, was de doos niet geweldig goed dichtgeplakt. Alle producten zaten ook los in de doos, zonder leveringsbon of factuur. Je kan dat slordig vinden, of denken dat ze milieubewust bezig zijn, kies maar. Er was in ieder geval niets uitgevallen.

 

Bonustip: controleer even of je pakket volledig is, voor je aftekent.

 

Eindconclusie: zeer groot aanbod, levering is maar matig. Aan te raden voor speciallekes die niet dringend zijn.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *