Meteen naar de inhoud

Open Street Lier 2018 – Big Fish Edition

Zonnecrème, zweet, en zeer dikke vis. Zo kan Open Street Lier 2018 samengevat worden.

Zonnecrème, omdat het brandend heet was in de stralende zon. In de namiddag zochten vele teams de schaduwplekken op. Niet omdat de vis daar zat, maar omdat de zon te hard brandde.

Zweet, omdat deze zomereditie zorgde voor temperaturen van 30 graden in de schaduw.

En zeer dikke vis. Elk jaar zijn er wel straffe verhalen van dikke snoeken die gelost worden, of van metersnoeken die niet aanbijten. Dit jaar ook, maar er zijn er ook enkele tot op het meetlint geraakt. Team D&A Predatory Fishermen openden met 57cm, Team Lokeren sloeg hard terug met 70cm, maar uiteindelijk gingen de Hillbillies met de prijs lopen, met een lange snoek van 72cm!

De strijd om de grootste snoekbaars en de grootste baars was een onvoorstelbaar verhaal van ex aequo’s. Bij de snoekbaarzen was er een krappe en een ruime 55cm, maar wie verwacht er dat er 3 baarzen gevangen worden van exact 43cm? Het kunstaaspakket van Gunki is in 3 stukken moeten verdeeld worden. De 3 winnende baarzen zijn gevangen op compleet verschillende locaties, met compleet verschillende technieken. Allemaal prachtvissen wel: dik, hoog, en gezond.

Het puntenklassement was een echte koers: Team Van Camp had in de voormiddag een stevige voorsprong uitgebouwd, door te kapitaliseren op een furie van kleine vis, gecombineerd met 1 heel grote snoekbaars. Fishing Buddies Antwerp konden net niet aanklampen. Team De Blankers waren in de voormiddag hard aan het blanken, bijna radeloos, maar zijn door een korte sprint van veel kleine vis tot net buiten de top 3 geschoten.

Verhalen apart: Team Fish Hunters, die al 2 keer podium gevist hadden, waren in de voormiddag alles kwijt: het Noorden, de vis, een deftige klassering, en alle moed. Door te blijven veranderen, en door geen schrik te hebben van wat bramen en waterplanten, zijn ze in de namiddag toch nog doorgeschoten tot in de top 3. Weeral podium! Dikke hattrick! Zij mochten naar huis gaan met een stok van De Goudvoorn en een streetfishingtas van BellyBoatExperience. Catch and Release staat weeral aan de top!

Plaats 2 is ook niet vanzelf gekomen: Team De Straatvissers heeft een beetje overal gezeten, een beetje vanalles geprobeerd, en is standvastig blijven doorvissen in de namiddag. Met 270 punten hadden ze even veel als de winnaars, maar de ex aequo is doorbroken op basis van grootste vis. Zij mochten naar huis gaan met Shimano luggage en een streetfishingtas van topsponsor Robby Fish.

Op plaats 1 vinden we lokale helden uit verre oorden: Team Van Camp. Een vol quotum kleine vis en enkele cruciale grote vissen waren genoeg voor een nipte, maar verdiende overwinning. Een Lowrance Hook2 4x en een dikke waardebon van Predatorfishing.be waren de perfecte hoofdprijzen.

 

Stralend weer, straffe verhalen, lachende gezichten, dikke vissen. Dat is streetfishing op zijn best. Bedankt allemaal!

 

2 reacties op “Open Street Lier 2018 – Big Fish Edition”

  1. prachtige organisatie van OSL. speciale dank aan den bompa die het middagmaal verzorgde en natuurlijk ook de mooie beschikbare prijzen van de sponsoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *