Meteen naar de inhoud

Streetfishing logistiek: tips, tips, TIPS!

Deze keer lukt het niet om een mooi gestructureerd, literair artikel te maken. Jullie zullen het moeten doen met een bombardement van tips.

Tips, tips, TIPS!

 

Tip 1: als je in je tas aan het graven bent, ben je niet aan het vissen.

En je wil wel vissen natuurlijk. Want kunstaas werkt het beste, als het in het water hangt.

Dus moet je 2 dingen hebben:

  • geen brol bij
  • een systeem, organisatie.

 

Tip 2: als je iets niet nodig hebt gebruikt, laat je het thuis.

… of in de auto. Je moet het in ieder geval niet meesleuren. Iet wat je niet gebruikt, is niet alleen dood gewicht, het zit ook in de weg van de nuttige dingen.

Dus: thuislaten!

‘Nodig hebben’ is een subjectief begrip. Je moet hard zijn: als je het niet gebruikt, heb je het niet nodig. Dus mag het uit de tas.

 

Voorbeeld 1: als je gaat streetfishen in Gent, en je loopt rond met een UL hengeltje, dan heb je geen snoekpluggen nodig.

Voorbeeld 2: het is niet nodig dat je het hele zakje van 20 stuks grijze G Tails meeneemt. Je gaat er geen 20 verliezen op 1 dag, en ze zullen op een andere kleur ook nog wel bijten.

Voorbeeld 3: op een streetfishingwedstrijd heb je geen Hoempie Ploempie snoekbaarsdobbers nodig.

Voorbeeld 4: als je van je sponsor 20 kilo shads krijgt, is het niet nodig van die overal mee naartoe sleuren in een grote tas.

(Deze voorbeelden zijn niet fictief. Deze dingen gebeuren. )

 

Tip 3: denk modulair. Een doos per hengel.

Laat ons eens een boompje opzetten over wat je dan wel gaat gebruiken. Wat je kan gebruiken.

Als je met de UL hengel op pad gaat, heb je geen loodkoppen van 10g of 15g of 20g nodig. En geen snoekpluggen. En geen haken van maat 1 of 2 of 4. Kan je niks mee doen: zwaar lood kan je niet werpen, grote haken krijg je niet gezet.

Houdt het dan steek om een doosje te hebben met loodkoppen, een doosje met alle haken, en een doosje met alle gewichten van dropshotlood? Nope.

Doosjes kan je best indelen per hengel. In een doosje Ultra Light zit lood van 1 tot 7 gram, shads van 2 tot 7cm, en haken van maat 14 tot 6. In een doosje Medium Light zitten loodjes van 5 tot 14g, shads van 6 tot 13cm, en haken van maat 8 tot 1/0. En wie zwaarder dan dat vist, is een ongesofistikeerde bruut, en moet zelf maar uitvissen hoe groot zijn haken moeten zijn.

 

Tip 4: in het ideale geval moet je maar 1 doosje opendoen.

Als alles ingedeeld is per hengel zoals hierboven beschreven, kan je dus een loodje, een haak en een shad van een toepasselijke maat vinden in 1 doos. Dus je moet maar 1 keer in de tas rommelen, 1 deksel openfrullen met 1 hand, en 1 keer de doos wegsteken. Dat is efficiëntie aan het water. Dat is snel terug bezig zijn na een vasthanger.

 

Tip 5: tijd geïnvesteerd thuis is tijd gewonnen aan de waterkant.

Het loont de moeite om voor elke vissessie even alles open te doen, en te kijken of er geen onnuttige brol in zit, en of er iets essentieels moet aangevuld worden.

Het is perfect toegestaan om in de privacy van je eigen huis te zitten prullen, zo lang niemand het ziet. Maar tijd aan de waterkant is kostbaar.

 

Tip 6: de beste raad is voorraad. Thuis. Of in de auto.

Reins FTW!

Van je favoriete merk shads mag je gerust een voorraadje aanleggen. Je kan immers niet elke week naar de winkel rijden. Of stel u voor dat ze niet meer op voorraad zijn in de winkel! Zo’n rampen kunnen vermeden worden.

Maar thuis. Voorraad moet niet rondgesleurd worden. Die moet thuis in de kast of in de garage liggen, waar de vrouw het niet ziet.

 

Er zijn nog tips die kunnen uitgedeeld worden. Er zijn nog sappige en interessante details. Reageer als je ze wil lezen. Like dit artikel op Facebook, of geef commentaar.

 

 

Foto: Darcizzle Offshore.

2 reacties op “Streetfishing logistiek: tips, tips, TIPS!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *