Meteen naar de inhoud

SUPERTIP: het beste kunstaas

  • door
  • Tips

Het beste kunstaas is klein, bruin, en tegen de bodem gepresenteerd.

 

Vorige week hebben we gesteld dat zwartbekgrondels waarschijnlijk de belangrijkste aasvis zijn. Dus roofvissen zoals baars en snoekbaars zijn geconditioneerd om tegen de bodem te zoeken, tussen de stenen, naar kleine bruine dingetjes die zich met stootjes voortbewegen.

 

Wel,… match the hatch! Probeer dat te imiteren. De Carolina rig doet het de laatste tijd heel goed, zeker in combinatie met kleine bruine shadjes met niet teveel actie.

 

Bruin is relatief: donkergeel, donkergroen, bruin met rode glittertjes, zwart, donkerrood,… Op 3 meter diepte is dat allemaal dezelfde tint. Kan allemaal dienen.

De presentatie is ook belangrijk: zeker niet te snel, want zwartbekgrondels zijn na 2 staartslagen al moe. En met schokjes en tussenpauzes, want zo zwemt een grondel: van steen tot steen.

 

En qua locatie: overal waar steenstort aanwezig is. In alle wateren die met de Maas verbonden zijn. Dus als je op vijvers of meren vist zal deze tip waarschijnlijk niet nuttig zijn, maar op bijna alle Vlaamse kanalen heb je gegarandeerd succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *