Meteen naar de inhoud

Review: Saboflex Quick Dip

Vandaag testen we een product om shads te kleuren: de Saboflex Quick Dip. Zou het werken? Zou het een gigantische knoeiboel maken?

We testen het voor u. Grondig.

 

Quick Dip is een klein potje chemische vloeistof met een kleurmiddel bij. Je moet even schudden, want de kleurstof zakt naar de bodem.

 

Bruin is niet beschikbaar, maar zwart wel, dus dat hebben we geprobeerd. De beschikbare kleuren zijn vooral accentkleuren: rood, fluo geel, fluo groen, oranje,…

 

Het product ruikt naar die plasticlijm die je moet gebruiken om modelwagens in mekaar te zetten. Een beetje aceton-achtig. En dat is het ook: het is een oplosmiddel en een weekmaker. Gemengd met kleurstof.

Als je een weekmaker in het weekend gebruikt, is het extra snel terug maandag. Best mee oppassen dus.

Maar laat ons dat eens grondig testen! Met het moeilijkste eerst: kleine, fijne shadjes, die nog eens half doorzichtig zijn, en ribbels hebben. Als het mis gaat, zal het hier en nu zijn.

 

Je kan dippen, maar je kan ook een wattenstaafje nemen en proberen verven. Of een patroontje tekenen. Je kan zelfs een wit shadje helemaal bekladderen zoals de kindjes in de kleuterklas.

Wij hebben gewoon gedipt en geverfd. Want dat is ons probleem hier: teveel shads met een funky kleurtje, die beter gewoon donker gekleurd zouden zijn.

 

Resultaat: niet slecht!

 

Het product dekt niet compleet, maar deze shads zijn ook een beetje transparant. De glitter komt er nog door, dus da’s gunstig.

De test met een wit shadje is ook goed. Hier hebben we wel dubbel gedipt, voor iets meer dekking. Dat vraagt de vrouw des huizes ook altijd: meer dekking.

Het is geen verf! Het product maakt de buitenste laag van de shad een beetje week, en versmelt ermee. Je kan ook zien dat de allerfijnste details een beetje afgerond worden, alsof ze een beetje smelten.

Je kan het ook zien als je een net gedipt shadje op een plastic ondergrond legt: kleine vlakke stukken die daar niet thuishoren.

Maar het is echt maar een oppervlaktelaagje dat aangetast wordt: zelfs de fijnste staartjes overleven de dip gewoon.

Hieronder zie je een dubbel gedipt wit shadje: dat is mooi zwart geworden.

De ribbels zijn een klein beetje afgerond na het dippen: alsof het oppervlaktelaagje een klein beetje gesmolten is.

Droogtijd is ongeveer 1 minuut. Daarna blijft het nog een beetje stinken en hardt het nog een beetje uit, door het oplosmiddel dat vervliegt.

 

Je krijgt er vuile handen van, maar het is niet zoals een verfvlek. Het is een dun laagje siliconen, het materiaal waar je shad van gemaakt is. Het pelt er gemakkelijk af.

Afhankelijk van hoe lang je wil leven, zou je ook handschoenen kunnen aandoen. De meeste oplosmiddelen gaan door de huid en komen in het bloed terecht. Maar wie heeft daar tijd voor?!

 

Ook waar de shads te drogen gelegen hebben, ligt een dun laagje gesmolten shad. Dat pelt ook weg.

Je zou de gedipte shads ook kunnen ophangen als gestroopte konijnen, in plaats van ze neer te leggen. Dat is waarschijnlijk netter.

Omdat elk artikel minstens 1 vette tip moet bevatten:

  1. Potje open
  2. dip
  3. POTJE DIRECT TERUG TOE!!!

Je wil niet meemaken dat je een open potje omstoot.

 

Maar, wat vinden onze stekelige vrienden van dit product?

Wel, we hebben de gedipte shads gepresenteerd, en de baarsjes waren er zeer over te spreken!

 

 

Er is mar 1 kleine opmerking: na een vis of 5 is er al serieus aan de shad getrokken, en eventuele scheurtjes zijn niet gekleurd. Je kleurt alleen maar de buitenkant, niet de binnenkant.

 

Stekelridders oordeel: het is absoluut de moeite waard om een potje te hebben van je favoriete kleur.

 

Quick Dip is onder andere beschikbaar bij mijnheer R. Fish uit Wommelgem. 9,99€ per potje. En bij Carpcube.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *