Meteen naar de inhoud

Review: Illex Magic Shad

Een MAGISCH shadje dat alle vissen vangt! Dat is de droom van elke roofvisser natuurlijk. Illex heeft tenminste al de naam juist, al de rest gaan we in detail bekijken.

Altijd fijn als we een pak krijgen om te testen. Dat is een duidelijke verpakking. 12 Stuks in een verpakking, waarvan er 3 al opgegeten zijn tijdens het testen.

Illex legt de shadjes in een voorgevormd stuk plastic, zodat de staartjes perfect recht blijven. Dat is een heel tof initiatief.

We hebben hier de kleur ‘spined loach’ vast. Dat is een riviergrondeltje. Dat ziet er natuurlijk uit, met toch een beetje glitter.

Vanuit een ooghoek zou je zeggen: “dit is de zoveelste kopie van de almachtige, fantastische Keitech Easy Shiner!”. Hebben we ook een review van.

Maar dat is niet! Als we ze naast mekaar leggen: dit zijn alletwee realistische imitaties van een aasvis, maar absoluut niet identiek. Alles is verschillend.

Hier is te zien dat de Magic Shad meer detail heeft: ogen, kieuwen, en buikvinnen. Bijna realistischer dan in het echt.

In helicopteraanzicht zien we nog meer verschillen. De Magic Shad heeft veel meer profiel: een inkeping achter de kieuwen en een sneller toelopende staart.

Bij het testen bleek dit ook effectief verschil op te leveren. Waar een Easy Shiner knal rechtdoor blijft zwemmen, ‘jaagt’ de Magic Shad een beetje. hij wijkt af en toe een beetje van een lijnrechte koers af, net zoals een echt visje. Dat is wederom heel realistisch.

De ogen zijn echt oogballen die uitsteken. De staart is een schoepstaart aan een dunne staartwortel, wat ervoor zorgt dat dit shadje ook bij trage snelheden actie heeft. De soepelheid van het plastic is gelijkaardig als dat van Keitech. Misschien een half tikkeltje minder scheurbaar.

Er zit ook een geurtje aan, een mengeling van octopus en garnaal.

Een realistisch shadje met een goeie actie kan nooit slecht zijn. Om te testen hebben we het meegenomen op een aantal sessie op het grote water. En telkens vergeleken met oude vertrouwde shadjes waarvan we weten dat ze werken.

Het resultaat was niet slecht: snoekbaars houdt wel van de Magic Shad. Baars ook, maar die wou niet op de foto.

Conclusie: goedgekeurd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *