Review: Gunki Grubby Shad 2.4″

By 19 juni 2015 Kunstaas, Reviews One Comment

Gunki biedt deze Grubby Shads aan. 4.90€ Voor 10 stuks, dat is geen slechte prijs.

Grubby Shad is vrij vertaald: wormachtig witvisje. De staart is lang en geribbeld en moet het wormachtige deel voorstellen.

Ze zitten met 10 netjes verpakt, kreukvrij maar niet compact. Kleur is Red Ghost.

Gunki stelt 2 inhaakpunten voor, één voor een S-vormige actie, en één voor een rolling (flankende) actie. De Grubby Shad word hier ook vergeleken met zijn broertjes, Gunki belooft met dit model vooral krachtige vibraties.

Een 3D oog, dat ziet er  top uit. Of de vissen het belangrijk vinden, betwijfelen we.

Flashgun Body. Het is waar dat de glittertjes zeer interessant zijn: ze zijn heel fijn, en ze lijken niet vierkant zoals bij vele andere merken. Ze zijn ook niet willekeurig verdeeld, er zit ruwweg het patroon in van een klein witvisje. 10 Bonuspunten voor Gunki!

De fonkeling is ook echt interessant: soms zilverachtig, soms met een blauwe schijn, en onder bepaalde hoeken zelfs een rode schijn, afkomstig van het buikje. Nog bonuspunten!

Het openen is zonder geprul, de sluiting is herbruikbaar en geurdicht.

Over geur gesproken: stinken manneke! Het ruikt naar verfverdunner of terpentijn, niet goed. Bonuspunten terug ingetrokken.

Gunki heeft het ook nog over een opening voor attractant. Dat blijkt een simpel rechthoekig gleufje te zijn. Niet zoals op de tekening dus.

Hier zijn we niet van onder de indruk. Vloeibare geurmiddelen druppelen er zo uit.

We besluiten dan maar een YUM injectie te geven in de buik, daar is plaats genoeg.

2.4 duim is 6 centimeter.

En nu het belangrijkste: testen!

Rolling actie: aanwezig.

S-vormige actie: misschien. We hebben de 2 inhakingspunten vergeleken, het verschil was niet zo groot. Maar er zit iets in dat vaag op een S-actie lijkt.

Maar nu het belangrijkste: natmaken. Na ongeveer 2 uur aan de haak hadden 7 baarzen toegehapt, allemaal rond de 25cm

Deze stekelridder had de Grubby Shad volledig binnen.

Wat opviel is dat we weinig staartbijters hebben gehad. Misschien komt het door de doorzichtige staart, misschien door het dikke lijf, maar de baarzen doen echt hun best om door te slikken.

Deze jongen is wild geweest, en heeft 1 oog afgerukt.

Deze baars is op het zicht gevangen. Hij en zijn speelkameraad lagen tegen een talud. Ik gooide de Grubby Shad een paar meter verder en liet hem langzaam naderen. Van op 2 meter knalde hij erop, terwijl zijn kameraad de shad nog uit zijn mond wou trekken.

Kortste dril ooit trouwens: de vis zat dicht in de kant in helder water. Aankloppen en direct swingen, dril was er eigenlijk niet.

Mooi tafelkleed hé?

Ik zou niet concluderen dat de Grubby Shad enkel baarzen vangt van dit kaliber. Dat is gewoon het formaat vis dat aanwezig is op de stekken die we hebben bevist.

De test op de loodkop was geen succes. De Grubby Shad bleef afglijden, zelfs met secondenlijm. Eén misser en verder niets.

We hebben ook de vergelijking proberen maken met andere shadjes, maar het is moeilijk daar conclusies uit te trekken. Op het juiste moment op de juiste plaats smijten was altijd raak, ook met andere shads. En als de vis weg was of geen zin meer had omwille van scheepvaart of de zon die verkeerd stond, beten ze niet, onafhankelijk van met wat er gegooid werd.

Testmateriaal:

  • DAM Felchen 1-5gr met Berkley nanofil 0.10mm en Gamakatsu 0,16mm fluorocarbon.
  • Reins Aji Ringer 0,4-7gr met 0,06mm Stren en 0.18mm Konger fluorocarbon.

Op de dropshot met haak 8 en lood 3,5 of 5gr of football head loodkop 4gr.

Join the discussion One Comment

  • […] De beste visplekken zijn de plekken waar je niet zomaar aan kan. Een talud van 7m naar beneden kruipen met een hengel in de hand is niet evident, maar kan de moeite waard zijn. Bedenk daar nog wat lang onkruid bij en de survival is niet ver af. De stek zelf was eentje met nu en dan goed wat stroming, veel stenen en vegetatie in het water. Dropshot leek me hier de gepaste methode wat Elvo ook confirmeerde. Toch, koppig zoals ik ben hang ik er een jigkopje aan van 5 gram met een Gunki Grubby Shad. […]

Schrijf een reactie