Meteen naar de inhoud

Review: Gunki Grubby Shad 2.4″

[vc_row][vc_column width=”1/2″][image_with_animation image_url=”2773″ animation=”Fade In” img_link_target=”_self”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Gunki biedt deze Grubby Shads aan. 4.90€ Voor 10 stuks, dat is geen slechte prijs.

Grubby Shad is vrij vertaald: wormachtig witvisje. De staart is lang en geribbeld en moet het wormachtige deel voorstellen.

Ze zitten met 10 netjes verpakt, kreukvrij maar niet compact. Kleur is Red Ghost.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][image_with_animation image_url=”2772″ animation=”Fade In” img_link_target=”_self”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Gunki stelt 2 inhaakpunten voor, één voor een S-vormige actie, en één voor een rolling (flankende) actie. De Grubby Shad word hier ook vergeleken met zijn broertjes, Gunki belooft met dit model vooral krachtige vibraties.

Een 3D oog, dat ziet er  top uit. Of de vissen het belangrijk vinden, betwijfelen we.

Flashgun Body. Het is waar dat de glittertjes zeer interessant zijn: ze zijn heel fijn, en ze lijken niet vierkant zoals bij vele andere merken. Ze zijn ook niet willekeurig verdeeld, er zit ruwweg het patroon in van een klein witvisje. 10 Bonuspunten voor Gunki!

De fonkeling is ook echt interessant: soms zilverachtig, soms met een blauwe schijn, en onder bepaalde hoeken zelfs een rode schijn, afkomstig van het buikje. Nog bonuspunten![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Het openen is zonder geprul, de sluiting is herbruikbaar en geurdicht.

Over geur gesproken: stinken manneke! Het ruikt naar verfverdunner of terpentijn, niet goed. Bonuspunten terug ingetrokken.

Gunki heeft het ook nog over een opening voor attractant. Dat blijkt een simpel rechthoekig gleufje te zijn. Niet zoals op de tekening dus.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][image_with_animation image_url=”2775″ animation=”Fade In” img_link_target=”_self”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Hier zijn we niet van onder de indruk. Vloeibare geurmiddelen druppelen er zo uit.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][image_with_animation image_url=”2776″ animation=”Fade In” img_link_target=”_self”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]We besluiten dan maar een YUM injectie te geven in de buik, daar is plaats genoeg.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][image_with_animation image_url=”2782″ animation=”Fade In” img_link_target=”_self”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]2.4 duim is 6 centimeter.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]En nu het belangrijkste: testen!

Rolling actie: aanwezig.

S-vormige actie: misschien. We hebben de 2 inhakingspunten vergeleken, het verschil was niet zo groot. Maar er zit iets in dat vaag op een S-actie lijkt.

Maar nu het belangrijkste: natmaken. Na ongeveer 2 uur aan de haak hadden 7 baarzen toegehapt, allemaal rond de 25cm[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][image_with_animation image_url=”2778″ animation=”Fade In” img_link_target=”_self”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Deze stekelridder had de Grubby Shad volledig binnen.

Wat opviel is dat we weinig staartbijters hebben gehad. Misschien komt het door de doorzichtige staart, misschien door het dikke lijf, maar de baarzen doen echt hun best om door te slikken.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][image_with_animation image_url=”2806″ animation=”Fade In” img_link_target=”_self”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Deze jongen is wild geweest, en heeft 1 oog afgerukt.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][image_with_animation image_url=”2803″ animation=”Fade In” img_link_target=”_self”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][image_with_animation image_url=”2802″ animation=”Fade In” img_link_target=”_self”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][image_with_animation image_url=”2804″ animation=”Fade In” img_link_target=”_self”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][image_with_animation image_url=”2912″ animation=”Fade In” img_link_target=”_self”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Deze baars is op het zicht gevangen. Hij en zijn speelkameraad lagen tegen een talud. Ik gooide de Grubby Shad een paar meter verder en liet hem langzaam naderen. Van op 2 meter knalde hij erop, terwijl zijn kameraad de shad nog uit zijn mond wou trekken.

Kortste dril ooit trouwens: de vis zat dicht in de kant in helder water. Aankloppen en direct swingen, dril was er eigenlijk niet.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][image_with_animation image_url=”2854″ animation=”Fade In” img_link_target=”_self”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Ik zou niet concluderen dat de Grubby Shad enkel baarzen vangt van dit kaliber. Dat is gewoon het formaat vis dat aanwezig is op de stekken die we hebben bevist.

De test op de loodkop was geen succes. De Grubby Shad bleef afglijden, zelfs met secondenlijm. Eén misser en verder niets.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]We hebben ook de vergelijking proberen maken met andere shadjes, maar het is moeilijk daar conclusies uit te trekken. Op het juiste moment op de juiste plaats smijten was altijd raak, ook met andere shads. En als de vis weg was of geen zin meer had omwille van scheepvaart of de zon die verkeerd stond, beten ze niet, onafhankelijk van met wat er gegooid werd.

Testmateriaal:

  • DAM Felchen 1-5gr met Berkley nanofil 0.10mm en Gamakatsu 0,16mm fluorocarbon.
  • Reins Aji Ringer 0,4-7gr met 0,06mm Stren en 0.18mm Konger fluorocarbon.

Op de dropshot met haak 8 en lood 3,5 of 5gr of football head loodkop 4gr.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

1 reactie op “Review: Gunki Grubby Shad 2.4″”

  1. Pingback: PR Snoekbaars | Stekelridders.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *