Meteen naar de inhoud

Review: Daiwa schepnetsteel – 3.60m (LNH360-AD)

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Op fora, facebook, etc… lees ik vaak de vraag wat de mensen gebruiken als schepnetsteel tijdens het streetfishen.
Het is niet evident om steeds een groot schepnet mee te sleuren, zeker niet als het gewicht dan nog eens tegen valt.
Zelf zaten we ook met dit probleem. We kochten een telescopische hengelsteel met plooibaar net bij de lokale viswinkel, dit van ongeveer 2m lang. Bij elkaar geplooid kwam dit nog steeds uit op een steel van 80cm dat meegesleurd moest worden. Tijdens het vissen leek deze steel dan ook gewoon te kort te zijn.

In tussentijd hebben de fabrikanten hier op ingespeeld en brachten zo enkele compacte telescopische schepnetstelen uit.  We kwamen het  onder andere tegen van Pezon & Michel (Streetfishing Concept). Dit in de maten 2.40m en 4.00m. Het grootste nadeel vonden we de prijs. Voor de versie van 4m betaal je al snel 70euro. Na wat zoeken en verder lezen kwamen we de steel van Daiwa tegen. Geleverd in de maten 4.10m en 5.9m(!). Dit jaar is er ook een nieuwe versie bijgekomen van 3.60m. ‘Ideaal’ dacht ik direct; dus deze ging direct het winkelmandje in.

Enkele dagen later kwam de ‘ondertussen-goed-gekende’ postbode een pakketje afleveren met de de Daiwa Schepnetsteel. Het eerste wat opviel was de geringe grootte van het pakket. Eenmaal uitgepakt zit de steel mooi verpakt in een hoesje met de juiste beschrijving op. De lengte van de steel in opgeplooide toestand is 46cm.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][image_with_animation image_url=”2424″ animation=”Fade In” img_link_large=”yes” img_link_target=”_self”][/vc_column][vc_column width=”1/3″][image_with_animation image_url=”2425″ animation=”Fade In” img_link_large=”yes” img_link_target=”_self”][/vc_column][vc_column width=”1/3″][image_with_animation image_url=”2426″ animation=”Fade In” img_link_large=”yes” img_link_target=”_self”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Op het eerste zicht lijkt de kwaliteit in orde. Vooraan blijft de steel netjes vast zitten door middel van een rubberen dop. Ook is er een strap voorzien om rond te schouder te hangen. De steel bestaat uit  10 delen. Elk deel is voorzien van een verdikking, dit voor de stevigheid op de delen waar het op elkaar rust. ( te zien op de foto )

Gewicht? We hebben de steel zelf gewogen, en deze kwam  neer op 550 gram. Wat niet weinig is natuurlijk. Maar we moeten erbij onthouden dat deze wel 3,60m lang is.
Kwestie van gebruiksgemak scoort deze enorm goed. Vooraan even de rubberen dop losmaken, en je kan hem helemaal telescopisch laten uitschuiven. Denkend dat dit  vanaf een hoogte naar beneden toe is, gaat dit vanzelf.

Nu we deze schepnetsteel hebben dient er natuurlijk ook een geschikt net opgezet te worden. Daar we er niet voor zijn om een gewoon vast net te gebruiken kwam we met de gedachte een inklappend net te gebruiken.

Conclusie: de steel is de moeite waard als je iets zoekt om mee te nemen bij het streetfishen waar je vanaf een hoge kant dient te vissen. Hij schuift zeer makkelijk uit elkaar wat een must is als het snel moet gaan. Compact blijft het zeker als je een opblooibaar net er op kan monteren. Kan dit? Jazeker![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][image_with_animation animation=”Fade In” img_link_target=”_self” image_url=”2427″ img_link_large=”yes”][/vc_column][vc_column width=”1/4″][image_with_animation image_url=”2428″ animation=”Fade In” img_link_target=”_self” img_link_large=”yes”][/vc_column][vc_column width=”1/4″][image_with_animation image_url=”2429″ animation=”Fade In” img_link_target=”_self” img_link_large=”yes”][/vc_column][vc_column width=”1/4″][image_with_animation image_url=”2430″ animation=”Fade In” img_link_large=”yes” img_link_target=”_self”][/vc_column][/vc_row]

19 reacties op “Review: Daiwa schepnetsteel – 3.60m (LNH360-AD)”

  1. Beste, het klapnet is een eigenbouw netje. Dit komt origineel van een goedkoop schepnetje van de ‘Action’. De steel er afgevezen, en dan zelf een ‘draadstang’ in vastgemaakt met twee componenten lijm. Ik maak hier binnenkort enkele foto’s van om bij dit artikel te posten.

 1. Dag Supervlieg,
  Interessant artikel over de Daiwa schepnetsteel LNH360-AD.
  Ik probeer die aan te schaffen maar kan hem nergens vinden.
  Kunt u mij s.v.p. laten weten waar die te koop is (bij voorkeur online) ?
  Bij voorbaat dank.
  Leon Niemans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *