Meteen naar de inhoud

Open Leuvense Vaart – Baars Battle: verslag

Jeroen en Yves zijn helden. Naast Open Street Mechelen organiseren deze jongens de Open Leuvense Vaart Baars Battle. Het concept is elegant en tof: tik zoveel mogelijk baarsjes uit de Vaart. De helft van de StekelRidderscrew moest werken, de andere helft deed mee aan de battle.

image

De dag begint met koffie en croissants bij De Goudvoorn. Dat viel al goed in de smaak.

 

 

 

 

 

image

 

 

Alginds wat goodies on ontvangst nemen. Goed spul, en nuttig voor de baarsvisserij.

 

 

 

 

 

 

image

Open Street Mechelen is te voet, bij de Baars Battle zijn ongemotoriseerde vervoersmiddelen toegelaten. Die waren dan ook in alle maten en vormen aanwezig: mountainbike, bommavelo, plooifiets, kinderfiets,…

 

 

 

 

image

8u30: Weg zijn wij!

Persoonlijk vind ik streetfishing met de fiets ideaal: je verliest niet veel tijd met verkassen, en je kan een groter stuk kanaal bevissen. De vissers worden ook beter gespreid.

Na een korte stop aan de Colomabrug fietsten wij richting Battel. Om weg te zijn van de hoop, maar vooral voor de woordspeling. Baars Battle in Battel.

De vissers zonder vervoersmiddel spreidden zich uit op het stuk tussen Coloma en Plaisance, historisch gezien een productief stuk Vaart. Vrijwel niemand trok richting Muizen – Hofstade.

 

 

image

Is er iets leukers dan baarsjes tussen de lelies wegtikken op een prachtige zomerdag?

 

 

 

 

 

 

 

image

Ja; grappige selfies proberen te nemen. De Goudvoorn geeft een waardebon van 100€ voor de beste selfie met vis. Ik heb een nieuwe molen nodig….

 

 

 

 

 

 

image

Tijdens de middagpauze had de organisatie broodjes warm vlees voorzien, echt top!

 

 

 

 

 

image

Anderhalf uur middagpauze was ruim ingeschat. Er was tijd om op de glijbaan te spelen,….

 

 

 

 

 

image

of voor een dutje,…

 

 

 

 

 

image

of voor de combinatie van de 2.

 

 

 

 

 

image

Na de middag hervatten we het elan: fietstochtje maken, baarsjes tikken, meten, foto nemen, terugzetten.

Dat meten diende soms wel nauwkeurig te gebeuren; voor de middag zaten we in een school met veel vissen van 14,5cm, en na de middag waren de meesten 15,3 of 15,4mm, en dat was het verschil tussen 1 of 5 punten per vis. Een handig en onzinkbaar meetlint werd ook voorzien door de organisatie.

image

Zo zag onze scorekaart eruit: we kregen net ons quotum maatse baars vol. De fietsrit terug was windaf, en we hadden nog een paar minuten over voor een paar worpen aan de Plaisancebrug. Op de voorlaatste worp konden we het laatste vakje invullen, heerlijk!

Bemerk dat baars >30cm niet ingevuld is. Idem voor snoekbaars en snoek. Dat bleek voor alle deelnemers zo te zijn: geen enkele snoekbaars werd gehaakt. Dat geeft wel een beeld van het roofvisbestand van de Leuvense Vaart: veel baars, maar allemaal kleintjes. Onze grootste vis was 21cm, de grootste vis van de dag was 23cm. Alles waar een beetje vlees aan is, wordt helaas geconsumeerd….

 

 

image

Om 17u was iedereen terug binnen en was het weer een gezellige boel. Prijzen en goodies voor de jongste deelnemers, prijzen voor de grootste vis, prijzen voor de winnaars,…

 

 

 

 

 

image… en prijzen voor de StekelRidders, want een derde plaats is beter dan we gehoopt hadden.

 

 

 

 

 

 

image

 

En daarmee stellen Jeroen en Yves, leep als ze zijn, de teamwerking na een lange dag nogmaals op de proef, want er wordt 1 zak gegeven per winnend team 🙂

 

 

 

4 reacties op “Open Leuvense Vaart – Baars Battle: verslag”

  1. Pingback: Review: Varivas Light Game 0.3 gevlochten lijn | Stekelridders.be

  2. Pingback: Streetfishing: goed voorbereid op pad – Stekelridders.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *