Meteen naar de inhoud

Rare vangsten

  • door
  • Vis

In mijn ogen is de dropshot rig is niet alleen beter dan een loodkop, deze vismethode is ook veelzijdiger.
Getuigen daarvan zijn deze onverwachte bijvangsten.

imageEen goudbaars. Die zijn niet zeldzaam op de Vaart, en je ziet ze van ver zwemmen. Dat zo een mutatie zich voortzet, geeft misschien aan dat er iets raars aan de hand is met het ecosysteem. Maar in ieder geval: deze golden boy zwemt terug.

 

 

imageEen zeelt! Die zijn al moeilijk te vangen, en ook vrij zeldzaam. En ik ben zeker dat er nog niet veel gevangen zijn op een groene Reins G Tail.
En dan nog een kloeffer ook! We schatten hem 50cm en kerngezond, hij ging goed door de slip. Onze excuses voor de slechte foto; het was na het werk, en we hadden geen net, geen onthaakmat, en geen gras. Enkel beton. En hij wou snel terug. Voor wie nog nooit een zeelt vastgehad heeft: die zijn zo glad als een aal op rolschaatsen 🙂 Tijdens de dril had ik geen enkel idee welke vissoort het was.

 

platte2Een zeer sportieve brasem! Het was de aggressiefste aanbeet ooit, aggressiever dan een roofvis die in topvorm is. En hij bleef maar runs maken.  Op de dropshot met een mestpier. (Wie heeft er ooit gezegd dat dropshot enkel voor kunstaas is?)

 

 

serpeling20 Punten voor wie gezien heeft dat dit geen voorn is. Dit is een serpeling uit stromend water. Serpelingen zijn ooit zo goed als uitgestorven geweest, maar we vinden ze nu overal. Wederom op de dropshot met een piertje.

 

 

winde

 

Megawindes en een karper, op de dropshot met een broodvlok. In 30cm water. Hier trokken de andere StekelRidders de grens, en werd ik voor ‘panvisser’ en ‘witvisser’ uitgescholden. Het heeft nog lang geduurd.

 

 

 

 

image

 

 

Deze bijvangst is ook geen zeldzaamheid bij het roofvissen: een stokvis.

Deze vissoort staat buiten de visserijwetgeving, maar komt desondanks algemeen voor in Vlaanderen. Hij heeft een voorkeur voor wateren met dichte oeverbegroeiing of licht stromend water. Het exemplaar op de foto links was meer dan een meter in lengte. Een nieuw PR voor Supervlieg!

 

 

 

image

 

 

Hier een exemplaar met gevorkte staart.

Als sportvis stelt de stokvis niet veel voor , en voor de consumptie is hij niet geschikt. Vandaar dat er zelden gericht op gevist wordt door hengelaars.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *