Meteen naar de inhoud

Review: Keitech Swing Impact 2″

swingimpact

De Keitech Swing Impact heeft mogelijks de beste actie van alle schoepstaartshads. Zo een soepele zwalpbeweging, tegen elke snelheid, in het stijgen en in het dalen, heerlijk!

De voorbije maanden hebben we de 2 inch (= 5cm) versie getest, in de kleur ‘Silver Shad’, een nogal gespikkeld geelgrijs. Niet onze eerste keus van kleur, maar dat was wat er toen beschikbaar was bij De MegaFish. Ondertussen hangt hier het hele assortiment te pronken in de winkel.

Smaak: super super zouterig. (Ja, we hebben dit voor u getest.)

Geur: octopus. En stinken! Even hard als de Easy Shiners.

Actie: Een zwalpende, consequente staartbeweging. Let wel: het is toch een stevige drukgolf in het water. Misschien niet de eerste keuze voor inactieve vissen. Eerder iets voor als ze actief zijn, maar ze moeten van ver aangelokt worden.

IMG_4424

Dit viel op tijdens de testen:

  • veel vissen lijken het geurspoor te volgen. Ze achtervolgen de shad met jagende bewegingen, en vallen aan als ze goed zicht hebben en voldoende dichtbij geraken. En bij een shad vers uit het zakje is dit effect meer uitgesproken dan bij een verwaterd exemplaar.
  • Er zijn ook tiddlers mee te vangen. De shad is megasoepel, en plooit zich wel dubbel in hun mondgat.IMG_3735
  • Het extreem zacht materiaal stelt soms ook teleur. Staartafbijtingen en vandehaakglijdingen komen veel voor. Een druppeltje Mend-it of secondelijm kan dit laatste voorkomen.

image

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *