Meteen naar de inhoud

Review: Fanatik Larva

Als je heel het kanaal wil leegvissen, moet je deze shadjes hebben! Dat is 1 van de conclusies van deze test.

Rapala maakt alle soorten kunstaas, maar vooral pluggen.

Keitech maakt alle soorten kunstaas, maar vooral swimbaits.

Yamamoto maakt alle soorten kunstaas, maar vooral worms.

Wel, zo is het met Fanatik ook: Fanatik maak alle soorten kunstaas, maar vooral deze Larva, een imitatie van een insectenlarve.

Dat insectimitaties goed werken, weten we al. Maar de Larva is speciaal…

Punt1: Fanatik maakt de Larva in alle maten en alle kleuren. Voor het filmpje van de review van de Larva doen ze de moeite om om het in het Engels te laten dubben. Als Joeri naar Amsterdam gaat om te vissen, hangt hij een Larva aan de haak. Als ze een voorbeeldfilmpje maken over rigging, welke shad gebruiken ze dan om te demonstreren? U kan het misschien al raden: de Larva.

Dit wil iets zeggen: de Larva is the deal.

Punt 2: Fanatik shads hebben een smaakje.

Volgens Joeri is actie het belangrijkste, gevolgd door smaak, gevolgd door reuk. In alle Fanatik shads zit “een geheim ingredient” dat onttrokken wordt uit vijverwater. Wij weten wat het is, en hoe het smaakt. Het is inderdaad de smaak van heel natuurlijk voedsel.

Punt 3: de nieuwe versie van de Larva heeft een twisterstaartje.

Dat heeft geen enkele andere insectimitatie, en dat lokt vis aan van ver. Want zo werken insectimitaties: vis zoals baars is er zot van als ze het zien, maar echt veel drukgolf of aantrekkingskracht heft het niet. Soort van het tegenovergestelde van een spinner.

We hebben voor u 2 maten getest, de 1.6 duim en de 2 duim versie. In lichtbruin en donkerbruin.

Bericht aan alle trouwe lezers die na het lezen van dit artikel naar de winkel stormen om deze shads ook te kopen: gelieve 1 pak van de bruine te laten hangen, want wij gaan er ook nog nodig hebben 🙂

Gemaakt in Oekraïne. Daar wordt tegenwoordig hard gevist, en de economie is er min of meer gezond. De nieuwe roofvismerken spruiten er uit de grond, en ze hebben interessante producten.

Op de achterkant worden de belangrijke punten herhaald: in alle shads zit een natuurlijk smaakmiddel, en alles wordt getest door Joeri Peeters. Dat is een eerlijke uitleg, dat appreciëren we.

Dit zijn de 2 shads in detail. Ze lijken echt op een larve van een steenvlieg, met een dike kop, flappende pootjes, en een geribbeld achterlijf. En het puntstaartje is bij deze versie een twisterstaart geworden.

 

 

 

De test: een uur naar het kanaal.

Eerst even een referentie maken: de zomer is bijna gedaan, de zon is onder, er zit vis, en ze bijten matig op traditionele shads. En dan mag de Larva aan de haak. Zoals meestal: op de dropshot. We moeten wel vermelden dat Joeri meer fan is van een Larva op een Cheburashka rig.


Het resultaat: JA! Al de baarzen zijn komen kijken.

Een traditionele shad trekt je door het water, en soms komt er een aanbeet in de buurt van een talud. Je vangt een vis, of 2 of 3, en dan valt het stil. En dan ga je naar de andere kant van de brug, vang je er nog 1 of 2, en dan is het tijd om te verkassen.

Met de larva niet: je blijft staan en je trekt elke vis op het droge. Je smijt flauw onderhands in, net achter de steenbrokken. Je beweegt de shad heel traag naar de stenen toe, en dan begint de aanbeet. Knabbel knabbel, trek, trek,… Op de trek kan je aanslaan, of je kan wachten tot de vis wegzwemt, maar dan moet je een goeie onthaaktang bijhebben, en aspiraties om chirurg te worden.

Ze eten het op! Het is zo natuurlijk, en zo smaakvol, het schuift vlot binnen.

Het resultaat: een fotorol vol met baarzen van sportief formaat. En nog een paar dozijn kleinere. De echte joekels waren waarschijnlijk al gaan slapen.

 

Conclusie: de Larva is de ideale shad voor luie vissers: je moet niet ver inwerpen, niet snel indraaien, en vooral niet verkassen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *