Meteen naar de inhoud

Streetfishing: goed voorbereid op pad

Een luregoblin is een soort lelijk klein, groen kaboutertje, dat kunstaas verkoopt. Een kunstaaskabouter als het ware.

De kaboutertjes met een rood mutsje stelen of verleggen uw spullen als je niet kijkt, maar deze groene levert spullen aan. Dat is eigenlijk wel goed. En hij organiseert ook een wedstrijd, of toch tenminste 2 van zijn pro staff mannen.
Fijn. Kunnen we meedoen. Baars vangen is tof! En de jachtgebieden in Mechelen kennen we van OSM en Baars Battle enal.

Punt 1: koppelmaat zoeken.

De rest van de Stekelridders crew ziet meer heil in het vangen van vadsige, slijmerige, tandloze vissen met een grote zuigmond*. Dat is persoonlijke keuze, een grote zachte natte zuigmond zal ook wel zijn aangename kanten hebben. Maar daar zijn we niks mee als er sportieve baarzen moeten gehengst worden. In de volksmond heeft men het dan over een platte zjat.

Maar gelukkig is er David, waar we al eerder van gehoord hebben op deze site, en al eerder mee gevist hebben. Jullie kennen hem van zijn zakverkleining. Dat is zoals een penisverlenging of borstvergroting of een vaginaverdieping: daar zit ook een psychologisch kantje aan, maar het resultaat is meestal dat je als mens met een beter gevoel door het leven gaat. En met minder lichamelijke lasten.


Dat gezegd zijnde, het is niet dringend, de situatie is niet kritisch, maar een zakverkleining zou geen slechte zaak zijn voor elkeen van de Stekelridders crew. Het is voorlopig nog draaglijk, laat ons zeggen.

Punt 2: materiaal bij mekaar scharrelen.

De Reins Aji Ringer met een Vanford 500 en nanobraid. Voor dropshot.

De Major Craft N-One met een Daiwa Luvias en J-Braid Grand voor kickback. Dat is 1 stok te veel, maar het excuus is dat het dan 3 hengels zijn voor 2 vissers, dat is maar 1,5 hengel per visser. Een reservehengel is de buurt is wel goed.

Een klein zakje met een Meiho clamshell doosje en wat zakjes shads.

Een vervoersmiddel. Jah…. Totnutoe waren de keuzes gemakkelijk, maar dit is toch wel een hartverscheurende. Voor Mechelen dan nog wel! Daar met de auto komen, dat is vragen om een boete. Als ze niet staan te flitsen in een zone 30, dan hebben ze u wel bij uw pietje met het parkeren.
OK, auto niet. Moto ook niet, want dat is 7.000 snelheidsboetes, en dat mag niet op jaagpaden.
Fiets: kan. Maar dan moet fiets in de auto. Maar mountainbikefiets heeft zeer weinig bagagemogelijkheden. En het is 8 uur vissen, dus bokes mee.
Elektrische fiets: kan, maar moet dan in de auto, en dat is een gefaf. En die is eigenlijk van de vrouw….
Trein. Absoluut een optie. Trein + trotinette. Dat is goed voor het werk, dus dat moet maar goed zijn voor vertier ook. Hebben we nog al gedaan, streetfishingwedstrijd met de trein. Als ze niet staken, is dat een goede optie. En de trotinette is ideaal om veel te verkassen, want daar moet je je been zo niet over zwieren om op en af te stappen.

Pedelec! Dat is zeer intimiderend ten opzichte van de fietsers die moeten trappen. Dat is knallen met de ballen. Maar die batterij is wel al half plat als we in Mechelen aankomen. Dus terug thuis geraken is wel zeer spannend… Maar de intimidatie en provocatie is waar we het voor doen. Dus dat wordt ‘m. Met het risico op zere benen en een zeer gat, nog voor de wedstrijd begint.

Punt 3: een kleine voorvissing.

Een KLEINE voorvissing, want dressuur is echt een ding. En op je favoriete stekken met je favoriet kunstaas zwieren is net wat je niet moet doen vlak voor een wedstrijd.

Ah, gaan we voor het grootste aantal soorten? Is daar een prijs voor?

Punt 6: leren tellen!

Punt 7: zorgen voor jezelf

Dat is eigenlijk het belangrijkste punt van heel de voorbereiding. Het is 8 uur vissen, dus dat is met bokes.

  • genoeg bokes
  • drank: minimum een liter, 2 liter als het warm is
  • zonnecrème indien zonnig
  • regenkledij en botten indien vochtig
  • petje, zonnebril, taloor in de broek
  • opzoeken waar openbare toiletten zijn

Klaar? Klaar!

En wat zijn we hier nu mee? Welke garantie hebben we nu?

NIKS!

Dat we niet gaan vergaan van de honger. Een goede voorbereiding garandeert NIETS, want bij vissen is er niets gegarandeerd.

Fishing is the most humbling sport.

Voor hetzelfde geld blanken we.

*Karpers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *